PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μπαράζ διαδηλώσεων κατά ασφαλιστικού και φορολογικού


Με την κατάληξή της έξω από τη Βουλή ολοκληρώθηκε η πορεία της ΓΣΕΕ, ενώ νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

Και οι δύο διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικο και το φορολογικό νομοσχέδιο, με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η συγκέντρωση των δημοσιογράφων έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Στις 6 το απόγευμα διοργανώνεται νέο συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή, με πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ.

ΓΣΕΕ: Συνέχιση του αγώνα με κάθε μέσο

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ τονίζει πως οι εργαζόμενοι διαδήλωση ενωτικά, μαζικά και αγωνιστικά «ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης που ρίχνουν την ταφόπλακα σε ασφαλισμένους, συνταξιούχους και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου είχε προγραμματιστεί και ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

«Η κυβέρνηση με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, το περιεχόμενο των οποίων δεν προλαβαίνουν να μάθουν ούτε οι ίδιοι οι βουλευτές της, ετοιμάζεται να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο και να φέρει έναν νόμο, που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να εξαθλιώνει εργαζόμενους και συνταξιούχους και να στερεί κάθε ελπίδα από τους ανέργους, οδηγώντας τους στην απόγνωση» σημειώνει η Συνομοσπονδία και διαμηνύει πως θα συνεχίσει τον αγώνα με κάθε μέσο και τρόπο, που έχει στη διάθεσή της.

«Όσο οι κυβερνώντες παραμένουν προσηλωμένοι, σε σκληρά και αδιέξοδα μέτρα, τόσο ο αγώνας θα αποτελεί μονόδρομο» καταλήγει.

Δ. Κουτσούμπας: Η εργατική τάξη να περάσει στην αντεπίθεση

Σε δήλωσή του από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ο ΓΓ του ΚΚΕ σημείωσε:

«Πριν 130 χρόνια οι εργάτες του Σικάγο και οι συνεχιστές τους στη συνέχεια έχυσαν το αίμα τους για τα δικαιώματα της τάξης τους. Σήμερα το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις προσπαθούν να πάρουν πίσω όλες εκείνες τις κατακτήσεις, που πότισαν με το αίμα τους οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας, του κόσμου ολάκερου. Δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι. Η εργατική τάξη, το εργατικό κίνημα και στη χώρα μας και στην Ευρώπη, διεθνώς, μπορεί, πρέπει να ανασυνταχθεί, να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, να περάσει στη νέα αντεπίθεση. Η προσωρινή υποχώρηση που υπάρχει, οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα, δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε απογοήτευση, στη μοιρολατρία. Οι εργαζόμενοι, οι λαοί έχουν τη δύναμη, αυτή τη δύναμη πρέπει να αξιοποιήσουν. Σε αυτή την κατεύθυνση παλεύει σταθερά το ΚΚΕ, το εργατικό ταξικό κίνημα, το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα, σε ολάκερο τον κόσμο».

Π. Λαφαζάνης: Οι κυβερνητικοί υπαλληλίσκοι θα φύγουν κακήν κακώς

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της πορείας προς το Συνταγμα ο επικεφαλης της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για δικτατορία του ευρώ, της γερμανικής ΕΕ και των τραπεζιτών που έχει επιβάλει κατοχή σε αυτή τη χώρα, ενώ προέβλεψε ότι γρήγορα θα γκρεμιστεί από τον ελληνικό λαό.

«Οι κυβερνητικοί υπαλληλίσκοι και η ηγεσία του μνημονιακού πολιτικού κόσμου θα έχουν πολύ γρήγορα κακό, πολύ κακό, τέλος και θα φύγουν κακήν κακώς, διωγμένοι νύχτα, από τη χώρα, θα πληρώσουν παραδειγματικά για τα εγκλήματα που έχουν κάνει και τα ερείπια που έχουν συσσωρεύσει στον τόπο» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας επανέλαβε τη θέση του ότι «η Ελλάδα χρειάζεται αυτές τις ώρες ένα μεγάλο προοδευτικό σοκ με την έξοδο από την ευρωζώνη, τη διαγραφή του δημόσιου χρέους, τη σεισάχθεια και τη γενναία ρύθμιση των ιδιωτικών χρεών, την εθνικοποίηση των τραπεζών και ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού που θα ενισχύσει μισθούς, συντάξεις και θέσεις εργασίας».’

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment