PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μπαν Κι Μουν: Το νησί της ειρήνης η Λέσβος


Η Λέσβος είναι το νησί της ειρήνης και η θάλασσά σας είναι θάλασσα αλληλεγγύης, δήλωσε ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν από τη Λέσβο, την οποία επισκέφθηκε το Σάββατο.

Παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τις ελληνικές αρχές, τις τοπικές αρχές της Λέσβου, τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και τους πολίτες του νησιού, για τη στάση τους σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Τον γ.γ. του ΟΗΕ συνόδευσε στη Λέσβο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος σημείωσε πως ο κ. Μπαν Κι Μουν συμφώνησε για τον δίκαιο επιμερισμό της φιλοξενίας προσφύγων στην Ευρώπη.

Πρόσθεσε ότι το ζήτημα θα τεθεί στη σύνοδο για το μεταναστευτικό που θα πραγματοποιηθεί κατά την επόμενη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ επισκέφθηκε τον προσφυγικό καταυλισμό στο Καρά Τεπέ.

Τον κ. Μπαν Κι Μουν υποδέχθηκε κατά την άφιξή του στη Λέσβο η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, εκφράζοντας την ελπίδα οι συνομιλίες να είναι παραγωγικές, ενώ του δώρισε ομοίωμα πλοιαρίου που βρέθηκε σε ανασκαφή τάφου στο Αρχονταρίκι Ψαρών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment