PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μπακογιάννη: Η Ελλάδα σήμερα είναι ιδανική χώρα για επενδύσεις


Κάλεσμα για επενδύσεις στην Ελλάδα απεύθυνε η Μπακογιάννη στους ομογενείς της Αυστραλίας.

Η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη η οποία πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στη Μελβούρνη, μετέφερε μήνυμα στους Έλληνες της Αυστραλίας να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ελληνικό πρόγραμμα της αυστραλιανής κρατικής ραδιοφωνίας της SBS η κ. Μπακογιάννη είπε ότι «η Ελλάδα σήμερα είναι ιδανική χώρα για επενδύσεις».

Στην ίδια συνέντευξη, σημείωσε πως το 2013 «η χώρα έπιασε πάτο» μετά από πέντε χρόνια ύφεσης, αλλά εξέφρασε την βεβαιότητα πως «σιγά-σιγά παίρνουμε τα πάνω μας και το 2014 θα είναι χρονιά ανάπτυξης».

Τόνισε ότι οι δυσκολίες που περνά η Ελλάδα είναι οι χειρότερες της γενιάς της, ενώ πρόσθεσε πως «κάθε απόλυση είναι και μια μαχαιριά». Σημείωσε πως όλες οι απολύσεις έχουν γίνει στον ιδιωτικό τομέα και πρέπει να γίνει επέμβαση εξυγίανσης και στο δημόσιο.

«Δεν είναι εύκολο αλλά απαραίτητο» ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως ζηλεύει τον άψογο τρόπο λειτουργίας του αυστραλιανού δημοσίου.

«Έτσι θα πρέπει να γίνει και η δική μας δημόσια διοίκηση και όχι να φεύγουν οι νέοι και οι μορφωμένοι μας στην Αυστραλία και άλλες χώρες του εξωτερικού, κάτι που μας ματώνει» είπε.

Επίσης, η κ. Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον ομογενή υπουργό Ενεργείας και Πολυπολιτισμού της Βικτόριας, Νίκο Κότσιρα.

Ο ομογενής υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι η δημοτικότητα της Χρυσής Αυγής παραμένει σε υψηλά επίπεδα και σημείωσε πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί και η ομογένεια για την προώθηση της Ελλάδας ως τουριστικό προορισμό.

Η κ. Μπακογιάννη τον ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, ότι η οικονομία παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης και εξέφρασε τον θαυμασμό της για την πολυπολιτισμική, αρμονική αυστραλιανή κοινωνία.

Γερμανία: Η ελληνική προεδρία στην ΕΕ, στην ιστοσελίδα της γερμανικής κυβέρνησης
Αναφορά στην ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα γίνεται στην ιστοσελίδα της γερμανικής Υπηρεσίας Τύπου και Πληροφοριών.

Στην ανάρτηση σημειώνεται ότι πρόκειται για την τέταρτη προεδρία της Ελλάδας και αναφέρεται ότι η Αθήνα θέλει, με σχεδιασμένα έξοδα 50 εκατομμυρίων ευρώ, να κρατήσει το κόστος της προεδρίας χαμηλό.

«Η Ελλάδα έχει θέσει υψηλούς στόχους. Μέχρι τις εκλογες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 25 Μαΐου του 2014 θέλει να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα νομοθετικά σχέδια» επισημαίνεται και παρατίθενται οι βασικές προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, για την Τραπεζική Ένωση, για την περαιτέρω ανάπτυξη του Συμφώνου Ανάπτυξης και Απασχόλησης σε ευρωπαϊκά επενδυτικά προγράμματα για την απασχόληση και για το ζήτημα της μετανάστευσης, «έναν παραδοσιακά σημαντικό τομέα» για την χώρα.

Η ανάρτηση καταλήγει με την επισήμανση του χαμηλού κόστους που έχει σχεδιάσει η Αθήνα για την προεδρία: «Με σχεδιασμένα έξοδα ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, το κόστος (της προεδρίας) θα είναι το χαμηλότερο ως τώρα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment