PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ σκότωσαν τον αρχηγό του ISIS


Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ σκότωσαν τον ηγέτη του ISIS, μετά από μια επιδρομή στη βορειοδυτική Συρία.

«Χθες το βράδυ, υπό την καθοδήγησή μου, οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στη βορειοδυτική Συρία ανέλαβαν επιτυχώς μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση για να προστατεύσουν τον αμερικανικό λαό και τους Συμμάχους μας και να κάνουν τον κόσμο πιο ασφαλή», ανέφερε σε δήλωση.

«Χάρη στην ικανότητα και τη γενναιότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας, σκοτώσαμε στο πεδίο της μάχης τον Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi — τον αρχηγό του ISIS. Όλοι οι Αμερικανοί επέστρεψαν σώοι από την επιχείρηση. Θα κάνω δηλώσεις στον αμερικανικό λαό αργότερα σήμερα το πρωί. Είθε ο Θεός να προστατεύει τα στρατεύματά μας», κατέληξε στην ανακοίνωση ο Αμερικανός πρόεδρος.

Νωρίτερα, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ πραγματοποίησαν μια «επιτυχημένη» αντιτρομοκρατική αποστολή στη βορειοδυτική Συρία την Τετάρτη, αλλά έδωσε λίγες άλλες λεπτομέρειες.

«Οι δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ υπό τον έλεγχο της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ πραγματοποίησαν αντιτρομοκρατική αποστολή σήμερα το απόγευμα στη βορειοδυτική Συρία. Η αποστολή ήταν επιτυχής. Δεν υπήρξαν απώλειες των ΗΠΑ», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου.

Ένα από τα ελικόπτερα που χρησιμοποιήθηκαν στην αποστολή αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και στη συνέχεια χρειάστηκε να ανατιναχτεί στο έδαφος από τις δυνάμεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με το εάν αφορούσε χερσαία στρατεύματα και ελικόπτερα, όπως ισχυρίστηκε σε μια σειρά από αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Centcom: «Σκοτώθηκε, όπως και η οικογένειά του, χωρίς μάχη» ο αρχηγός του ΙΚ

Οι Αμερικανοί στρατιώτες έδωσαν την ευκαιρία στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Άμπου Ιμπραχίμ αλ Χασίμι αλ Κουράισι να παραδοθεί, αλλά εκείνος επέλεξε τελικά να ανατιναχθεί, υποστήριξε απόψε ο στρατηγός Κένεθ ΜακΚένζι, προς επιβεβαίωση των ανακοινώσεων του Τζο Μπάιντεν.

«Σκοτώθηκε, όπως και η οικογένειά του, χωρίς μάχη, ενώ προσπαθούσαμε να τον καλέσουμε να παραδοθεί και του προσφέραμε την επιλογή να επιζήσει», είπε ο στρατηγός ΜακΚένζι, που είναι επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης του Αμερικανικού Στρατού (Centcom).

Λόγω της ισχυρής έκρηξης, ο «εμίρης» του ΙΚ, από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου που έμενε, εκτινάχθηκε στο έδαφος. Από την εξέταση των δακτυλικών αποτυπωμάτων και την ανάλυση του DNA επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για τον Αλ Χασίμι Αλ Κουράισι.

Η επιχείρηση, τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, κράτησε περίπου δύο ώρες.

Μετά την επίθεση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, που έφτασαν στο σημείο με ελικόπτερα, ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου είπαν ότι είδαν ένα κατεστραμμένο κτίριο, με κηλίδες αίματος στα πατώματα.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, από την έκρηξη σκοτώθηκαν «τουλάχιστον τρεις άμαχοι», δηλαδή η σύζυγος του Κουράισι και τα δύο παιδιά τους.

Οι ΗΠΑ διαβεβαίωσαν νωρίτερα ότι δεν σκοτώθηκε κανένας άμαχος λόγω των ενεργειών των ειδικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment