PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μπάιντεν: Ο Πούτιν επέλεξε τον πόλεμο και θα υποστεί τις συνέπειες


Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Το νέο διάγγελμα του Μπάιντεν προς τον αμερικανικό λαό έρχεται λίγη ώρα μετά την είδηση ότι το Κρεμλίνο ανέφερε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί τους όρους παράδοσης της Ουκρανίας.

«Πρόκειται για μια προμελετημένη επίθεση», είπε ο Τζο Μπάιντεν αρχικά. «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν το σχεδίαζε αυτό εδώ και μήνες, όπως λέγαμε. Για εβδομάδες, προειδοποιούσαμε ότι αυτό θα συνέβαινε και τώρα, εξελίσσεται σε μεγάλο βαθμό όπως το είχαμε προβλέψει».

«Ο Πούτιν είναι αυτός που επέλεξε αυτόν τον πόλεμο και θα υποστεί τις συνέπειες ο ίδιος και η χώρα του» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στη συνέχεια ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι θα υπάρξουν ισοπεδωτικές κυρώσεις στην οικονομία της Ρωσίας, οι οποίες είναι οι εξής:

– Επιβάλλονται κυρώσεις «σε 4 από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ρωσίας που σημαίνει ότι κάθε περιουσιακό στοιχείο που έχουν στις ΗΠΑ θα παγώσει».
– Περιορίζονται οι δυνατότητες για επιχειρηματικές συναλλαγές σε οποιοδήποτε νόμισμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «θα χτυπήσουμε το ρούβλι, να μην μπορούν να κάνουν συναλλαγές με άλλα νομίσματα, όπως γιεν, ευρώ, δολάριο, να μην μπορούν να χρηματοδοτήσουν τον ρωσικό στρατό».
– Επιβάλλονται νέοι έλεγχοι στις εξαγωγές, οι οποίοι ότι θα μπλοκάρουν περισσότερες από τις μισές εισαγωγές υψηλής τεχνολογίας της Ρωσίας και θα επιφέρουν πλήγμα στις στρατιωτικές και οικονομικές φιλοδοξίες της Μόσχας.
– Θα υπάρξουν κυρώσεις σε νέα μέλη της ρωσικής ελίτ
– Θα υπάρξουν περιορισμοί στις μεγαλύτερες εταιρείες της Ρωσίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι δεν υποτιμά τον Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά ότι δεν προτίθεται να μιλήσει μαζί του. Παράλληλα είπε ότι στο τραπέζι βρίσκονται κυρώσεις και για τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο. Τόνισε ακόμα ότι ο Πούτιν έχει πολύ μεγαλύτερες φιλοδοξίες από την Ουκρανία.

Το ΝΑΤΟ θα συγκαλέσει Σύνοδο Κορυφής την Παρασκευή για να συγκεντρώσει τους ηγέτες 30 συμμαχικών χωρών για να χαρτογραφήσουν τα επόμενα βήματά τους, είπε ο Μπάιντεν. Ωστόσο, ο πρόεδρος τόνισε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις «δεν πηγαίνουν στην Ευρώπη για να πολεμήσουν στην Ουκρανία», αλλά για να υπερασπιστούν και να καθησυχάσουν τους συμμάχους του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment