• Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Aυγουστιάτικη Πανσέληνος: Πού μπορείτε να την απολαύσετε

Peristeri News
Αύγουστος22/ 2021

Όσοι κοιτάξουν τον ουρανό το βράδυ της 22ης Αυγούστου, θα αντικρίσουν το φεγγάρι σε όλο του το μεγαλείο.

Σήμερα, κορυφώνεται η πανσέληνος του Αυγούστου που σημαίνει ότι το φεγγάρι θα εμφανιστεί πιο μεγάλο και λαμπερό.

Πλήθος κόσμου απολαμβάνει κάθε χρόνο την πανσέληνο του Αυγούστου. Σε αυτή τη χρονική στιγμή, το ημισφαίριο του φεγγαριού που βλέπει τη Γη φωτίζεται πλήρως από τον Ήλιο και εμφανίζεται στρογγυλό.

Ειδικότερα, στη φάση της Πανσελήνου η Σελήνη διέρχεται κατά το μεσονύκτιο από τον μεσημβρινό του τόπου που παρατηρείται, δηλαδή 12 ώρες ακριβώς μετά τη διάβαση του Ήλιου από τον ίδιο μεσημβρινό.

Συνεπώς, την ώρα που ανατέλλει η Πανσέληνος, δύει ο Ήλιος. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί καλλιτέχνες, όπως ποιητές και τραγουδοποιοί έχουν εμπνευστεί κατά καιρούς από τη μαγική θέα που προσφέρει το φεγγάρι σε αυτή του τη φάση.

Για εσάς λοιπόν, που βρίσκεστε στην Αθήνα και θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε τον νυχτερινό ουρανό, σας παρουσιάζουμε ορισμένα σημεία στην Αττική για να απολαύσετε το ολόγιομο φεγγάρι.

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος – ΚΠΙΣΝ

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος καταλαμβάνει το 85% της συνολικής έκτασης του ΚΠΙΣΝ και αποτελεί τον μεγαλύτερο δημόσιο μεσογειακό κήπο στον κόσμο.

Περπατήστε σε 210 κατάφυτα στρέμματα στο και ανεβείτε στο πιο ψηλό σημείο για να δείτε την πανσέληνο και να πραγματοποιήσετε μια όμορφη ρομαντική βόλτα. Το πάρκο είναι ανοιχτό μέχρι τις 2 το πρωί.

Διαβάστε περισσότερα στο Travelerblog.gr