• Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Αύριο τρίωρη στάση εργασίας στα νοσοκομεία της Αττικής

Peristeri News
Σεπτέμβριος07/ 2020

Στάση Εργασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Αττικής μεταξύ 8:00 – 11:00 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, κήρυξε για την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου η ΠΟΕΔΗΝ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε, ζητά από τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Εργασίας να προχωρήσουν στην «άμεση ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά με αναδρομική ισχύ και δίχως εξαίρεση όλου του ασφαλιστικού βίου των εργαζομένων στην υγεία, χωρίς επιπλέον αυτοί να υποστούν πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.

«Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογούμε εν’ μέσω πανδημίας για την αναγκαιότητα ένταξης των Υγειονομικών, Προνοιακών και ΕΚΑΒ υπαλλήλων στα Β.Α.Ε. Διαθέτουμε ενιαίο φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και δεν μπορεί υπάλληλοι των ίδιων επαγγελμάτων να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο. Οι χιλιάδες συνάδελφοι που αρρωσταίνουν από την επικινδυνότητα και την ανθυγιεινότητα των Επαγγελμάτων επιβάλουν την ένταξή μας χωρίς «αστερίσκους», αναφέρει χαρακτηριστικα στην ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ.