Πολιτική

Αύριο παραδίδει την έδρα του ο Θ. Παπαχριστόπουλος

Αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να παραδώσει την έδρα του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, όπως ο ίδιος δήλωσε σήμερα.

Μιλώντας στον «Αnt1» είπε ότι «αυτή την έδρα τη χρωστάω (στους ΑΝΕΛ) και θα την παραδώσω αύριο». Όπως ανέφερε, είχε έτοιμη την παραίτησή του από την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο δεν θα έδινε «ξαφνικό θάνατο στο κόμμα» με το οποίο εξελέγη.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος υποστήριξε ότι παραδίδει την έδρα του οικειοθελώς, «κανείς δεν μου το ζήτησε» σημείωσε, καθώς η στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών βρίσκεται σε αντίθεση με τη θέση των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ, θέση την οποία σέβεται απολύτως. Ερωτηθείς αν έχει ανταλλάγματα από τον κ. Τσίπρα, την τοποθέτησή του σε εκλόγιμη θέση σε ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, διερωτήθηκε «είναι επιλήψιμο να εκλέγεσαι με σταυρό και όχι να διορίζεσαι;».

«Προϊόν συναλλαγής θα ήταν στον ανασχηματισμό να πάρω υπουργική θέση» τόνισε ο κ. Παπαχριστόπουλος, δεσμευόμενος δημόσια ότι θα αρνηθεί υπουργοποίησή του. Ο κ. Παπαχριστόπουλος υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης, είπε ότι ο πρωθυπουργός έχει κατασυκοφαντηθεί, ενώ ερωτηθείς εκ νέου αν θα συμμετάσχει σε ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ εάν του το ζητήσει η Κουμουνδούρου, απάντησε «ναι, γιατί πιστεύω ότι λειτουργεί θετικά για τη χώρα».

Είπε, επίσης, ότι έχει βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα» χωρίς να το επιδιώξει, καθώς, όπως εξήγησε, αφ’ ης στιγμής ενέσκηψε το «θέμα της FYROM», διαχώρισε τη θέση του από εκείνη των ΑΝΕΛ κι αυτό το είπε τόσο στην Κ.Ο., όσο και στην Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος.

Τέλος, ως προς το ζήτημα αυτό είπε ότι ο ίδιος δεν παραβίασε καμία αρχή του και υπενθύμισε ότι η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης με σύνθετη ονομασία, erga omnes, περιλαμβανόταν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εκφώνησε ο πρωθυπουργός στη Βουλή τον Ιανουάριο του 2015.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Related posts

Μ. Συρεγγέλα: Δωρεάν δικηγόρος για κάθε κακοποιημένη γυναίκα

Peristeri News

Ν. Ανδρουλάκης σε Εξεταστική: Δεν θα κρυφτώ πίσω από το «φουστάνι» του απορρήτου

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν διεκδικώ μία κυβέρνηση ηττημένων, αλλά νικητών

Peristeri News

Leave a Comment