PeristeriNews.gr
Πολιτική

Άτυπο δείπνο Σουλτς – Μέρκελ – Ολάντ στο Στρασβούργο


Το δείπνο θα λάβει χώρα σε εστιατόριο, κοντά στο κτήριο του Ευρωκοινοβουλίου.

Σε άτυπο δείπνο που θα παραθέσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, θα παρακαθίσουν στις 7:30 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Το δείπνο θα λάβει χώρα σε εστιατόριο, κοντά στο κτήριο του Ευρωκοινοβουλίου.

Το περιβάλλον του Μ. Σουλτς αφήνει να διαρρεύσει ανεπισήμως ότι, το δείπνο θα είναι «μία συζήτηση ανάμεσα σε φίλους», χωρίς ατζέντα και δίχως δηλώσεις στον Τύπο, ούτε στο Στρασβούργο αλλά ούτε και σε Βερολίνο – Παρίσι.

Πάντως, σύμφωνα με άλλες πηγές, στο τραπέζι της συνάντησης, θα τεθεί η κατάσταση στην Ουκρανία και το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα.

Επισήμως ανακοινώθηκε ότι, μόλις ο Φρανσουά Ολάντ φτάσει στο Στρασβούργο, έχει προγραμματισθεί συνάντηση του Γάλλου Προέδρου με τον δήμαρχο της πόλης Ρολάντ Ρις και τον διοικητικό προϊστάμενο Στρασβούργου-Λορένης Φιλίπ Ρίσερ.

Μισή ώρα πριν την έναρξη του δείπνου, μεταξύ των τριών υψηλών Ευρωπαίων αξιωματούχων, πρόκειται να πραγματοποιηθεί διαδήλωση, μπροστά στο κτήριο του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, που διοργανώνεται από τους «Νέους Κομμουνιστές του Στρασβούργου», οι οποίοι χαρακτηρίζουν τους Σουλτς-Ολάντ-Μέρκελ «πιόνια του παγκόσμιου καπιταλισμού».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment