Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αττικόν Νοσοκομείο: Καταγγελία εργαζομένων για «φιέστα σε χωράφι» από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Σφοδρή κριτική ασκεί το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αττικόν «Αναγέννηση» στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με αφορμή την πρόσφατη τελετή θεμελίωσης νέων κτιρίων στο νοσοκομείο.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «φιέστα σε χωράφι», καταγγέλλοντας ότι την ώρα των εξαγγελιών για μελλοντικές παρεμβάσεις και αποσυμφόρηση του συστήματος, δεκάδες ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε ράντζα στους διαδρόμους.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκονται οι σοβαρές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, που –σύμφωνα με το σωματείο– κρατούν κλειστές έτοιμες κλινικές, καθώς και ο ρόλος ιδιωτικών φορέων στη χρηματοδότηση και λειτουργία νέων δομών υγείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων:

Φιέστα … σε χωράφι!

Αυτή τη φορά η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ξεπέρασε και τον εαυτό της. Εγκαινίασαν ένα χωράφι! Στη απελπισία τους να δείξουν «έργο» πέταξαν από μία πέτρα, έριξαν μία φτυαριά,  έβγαλαν λόγο υπέρ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, είπαν ότι θα λύσουν το πρόβλημα των ράντζων σε …18 μήνες και αποχώρησαν! Τι να πει κανείς; Την ίδια ώρα, 136 ασθενείς νοσηλεύονταν σε ράντζα στους διαδρόμους.

Τι εγκαινίασε, πραγματικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης;

Έβαλε θεμέλιο λίθο για ένα κτίριο που θα χρησιμοποιηθεί για κοιτώνες γιατρών, οι οποίοι σήμερα αναγκάζονται να κοιμούνται σε θαλάμους ασθενών.

Μας λένε ότι έτσι θα «απελευθερωθούν» 52 κρεβάτια. Ποιον κοροϊδεύουν; Για να ανοίξει η κλινική που σήμερα χρησιμοποιείται ως κοιτώνας (η Ουρολογική – αίτημα του σωματείου εδώ και χρόνια), χρειάζονται ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ.

Αυτή τη στιγμή δεν έχουν ανοίξει ούτε την ήδη ανακαινισμένη κλινική 07, που είναι έτοιμη εδώ και δύο μήνες, ακριβώς λόγω έλλειψης προσωπικού.

***

Έβαλε θεμέλιο λίθο και για δεύτερο κτίριο, όπου θα εγκατασταθεί η Διοικητική Υπηρεσία της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑμΚΕ) «Αναγέννηση και Πρόοδος» που δραστηριοποιείται στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές μαζί με κέντρο εξειδικευμένων επεμβάσεων και αποκατάστασης.

Έτσι, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μια μεγάλη διεθνής επιχείρηση με έδρα τις Βερμούδες (!), ενισχύεται από το κράτος και επιστρέφει «ψίχουλα», για να χτίσει το δήθεν ανθρώπινο πρόσωπο ενός συστήματος που αφήνει τα νοσοκομεία χωρίς προσωπικό και τους ασθενείς στα ράντζα.

Στην πράξη το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, χρηματοδοτεί ένα κτίριο του οποίου η λειτουργία θα βρίσκεται υπό τον άμεσο έλεγχό του, μέσω της συγκρότησης, της διεύθυνσης και της δράσης της συγκεκριμένης ΑμΚΕ.

***

Το ξαναλέμε: Σταματήστε τα ψέματα. Τα ράντζα δεν λύνονται με φιέστες. Οι κλινικές δεν ανοίγουν χωρίς προσωπικό (κάθε φορά που έρχεστε στο Αττικόν οι νοσηλευτές που υπηρετούν είναι λιγότεροι). «Θεμέλιος λίθος» είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού- ειδικά νοσηλευτικού- και η κρατική χρηματοδότηση, όχι οι εταιρείες, οι δωρητές και τα επιχειρηματικά συμφέροντα.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Περιστέρι: Χειροπέδες σε 33χρονο για κοκαΐνη, πιστόλι και πλαστά ευρώ

Peristerinews.gr Newsroom

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο το Σαββατοκύριακο, κλειστοί κεντρικοί δρόμοι

Peristerinews.gr Newsroom

Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε επιχείρηση εστίασης στο Περιστέρι

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment