PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Ατρόμητος: «Τσιμάνγκα, θα σε θυμόμαστε για πάντα»


Ημέρα μνήμης η σημερινή για την ιστορία του Ατρόμητου, καθώς 24 χρόνια πριν «έφυγε» από τη ζωή ο Μουκάντι Τσιμάνγκα, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης κόντρα στον Πανελευσινιακό, έπειτα από αγκωνιά που δέχθηκε στην καρωτίδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ατρόμητου:

Σαν σήμερα πριν από 24 χρόνια «έφυγε» από τη ζωή ο Μουκάντι Τσιμάγκα, ο οποίος βρήκε τραγικό τέλος σε ένα ματς του Ατρομήτου απέναντι στον Πανελευσινιακό για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Μέρα μνήμης και τιμής η σημερινή για έναν ποδοσφαιριστή που έφυγε από τη ζωή φορώντας τη φανέλα του Ατρόμητου είναι η σημερινή στην ομάδα μας.

Στις 30 Απριλίου 1995 ο Μουκάντι Τσιμάνγκα συγκλόνισε όλη τη φίλαθλη Ελλάδα με τον θάνατο του στον αγώνα Πανελευσινιακός – Ατρόμητος για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον ποδοσφαιριστή από το Ζαΐρ ξεκίνησε από διεκδίκηση της μπάλας με αντίπαλο του στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Τσιμάνγκα δέχθηκε μια αγκωνιά στην καρωτίδα που του προκάλεσε ανεπανόρθωτη βλάβη. Έκανε τα τελευταία βήματα της ζωής του και στην συνέχεια σωριάστηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Με ένα κλειδί οι γιατροί επιχείρησαν να επαναφέρουν τη γλώσσα του που είχε γυρίσει, αλλά ο Τσιμάνγκα δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Χρειάστηκε να γίνει τραχειοτομή, πάνω στο χορτάρι του γηπέδου, για να εξοικονομηθεί χρόνος.

Το ασθενοφόρο έφτασε με σημαντική καθυστέρηση, αλλά ήταν αργά. Οι παλμοί του έπεσαν στο μηδέν και μέχρι τη διακομιδή του στο Τζάνειο Νοσοκομείο άφησε την τελευταία του πνοή. Η κηδεία του έγινε στο Νεκροταφείο Περιστερίου. Ο άτυχος ποδοσφαιριστής άφησε πίσω του τρία ορφανά παιδιά. Ήταν μόλις 28 ετών.

Μουκάντι θα σε θυμόμαστε πάντα!

inner

inner

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε με το βαθμό από τα Γιάννενα ο Ατρόμητος

Peristeri News

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Leave a Comment