PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ασφυκτικός κλοιός με πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους στη Βουλή


Ασφυκτιά από προχθές η Βουλή καθώς για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία θα πρέπει να φιλοξενήσει επτά κόμματα και εννέα πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του Σώματος!.

Ασφυκτιά από προχθές η Βουλή καθώς για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία θα πρέπει να φιλοξενήσει επτά κόμματα και εννέα πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του Σώματος! Και καλά τα κόμματα, αυτοδικαίως θα πρέπει να έχουν γραφεία προκειμένου να λειτουργούν εύρυθμα στον ναό της Δημοκρατίας.

«Οι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της Βουλής όμως γιατί θα πρέπει να έχουν ισοβίως γραφεία στο Κοινοβούλιο, με γραμματείς, λοιπούς υπαλλήλους, ακόμη και αν έχουν αποσυρθεί από την πολιτική;» αναρωτιούνται πολλοί.

Αυτή τη στιγμή έχουν δικό τους γραφείο στη Βουλή οι εξής πρώην πρόεδροι του Σώματος: Η Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα (δεν προτίθεται να θέσει και πάλι υποψηφιότητα για βουλευτής και αυτή την περίοδο ιδιωτεύει), ο Φίλιππος Πετσάλνικος (αποσύρθηκε από υποψήφιος βουλευτής στις τελευταίες εκλογές), ο Δημήτρης Σιούφας (εγκατέλειψε την ενεργό δράση για χάρη του γιου του Παύλου που εξελέγη στην Καρδίτσα), ο Απόστολος Κακλαμάνης (επανεξελέγη στη Β’ Αθηνών και ήταν πρόεδρος την περίοδο 1993-2004), αλλά και ο Βύρων Πολύδωρας που διετέλεσε πρόεδρος της Βουλής για μόλις… δύο ημέρες τον Μάιο και προ ημερών απέκτησε γραφείο στον πρώτο όροφο του Μεγάρου! Ολοι οι καλοί χωράνε!

Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν, βάσει του κανονισμού της Βουλής (άρθρο 13) συγκαλείται κάθε βδομάδα η επονομαζόμενη «Διάσκεψη των προέδρων», στην οποία, μεταξύ άλλων, αποφασίζεται η ημερήσια διάταξη συζητήσεων του Κοινοβουλίου για τις επόμενες ημέρες.

Η διάσκεψη αυτή αποτελείται «από τον πρόεδρο και τους διατελέσαντες προέδρους της Βουλής, εφόσον έχουν εκλεγεί βουλευτές, τους αντιπροέδρους της Βουλής, τους προέδρους των διαρκών επιτροπών, τον πρόεδρο της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, τους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και έναν ανεξάρτητο βουλευτή, εφόσον υπάρχουν τουλάχιστον πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές». Τουτέστιν, επί της ουσίας, γραφείο στο Κοινοβούλιο θα έπρεπε να έχουν κανονικά μόνο οι πρώην πρόεδροι της Βουλής που είναι ακόμη βουλευτές.

Από εκεί και πέρα, γραφεία στο Κοινοβούλιο έχουν επίσης οι πρώην πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου. Καθένας από αυτούς δικαιούται έξι υπαλλήλους! Ευτυχώς, δεν έχουν διεκδικήσει γραφείο ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Παναγιώτης Πικραμμένος…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment