PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ασφυκτική κατάσταση στο Ελληνικό



Ασφυκτική είναι η κατάσταση στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού όπου στεγάζονται περίπου 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες σύμφωνα με τον δήμαρχο Ελληνικού που καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της καθώς η ημερομηνία ολοκλήρωσης της φιλοξενίας ήταν η 31η Μαρτίου.

Οι πρόσφυγες ανάμεσα τους πολλές οικογένειες έχουν στήσει σκηνές στον περίβολο του αεροδρομίου αλλα και μέσα στις αίθουσες που εχει διαθέσει ο Δήμος. Για την εξυπηρέτησή τους λειτουργούν 30 – 40 τουαλέτες, ενώ οι άνθρωποι που φιλοξενούνται στον συγκεκριμένο χώρο πλένουν και απλώνουν τα ρούχα τους στις περιφράξεις.

Στην Αττική φιλοξενούνται 14.405 άνθρωποι, ενώ για πρώτη φορά οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν βρει κατάλυμα στο λιμάνι του Πειραιά δεν ξεπερνούν τις 4.000. Σημειώνεται ότι, 795 άτομα έχουν ήδη μεταφερθεί στο Κέντρο Φιλοξενίας στον Σκαραμαγκα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Ελληνικού «υποτίθεται η πολιτεία έχει αναλάβει τη δέσμευση γι’ αυτούς τους χώρους στο πλαίσιο ενός σχεδίου και παράλληλα θα έψαχνε για άλλο χώρο. Δεν βλέπω να ανοίγουν άλλοι Δήμοι γι’ αυτούς. Τώρα μιλάμε για ένα γκέτο».

Μιλώντας στον Alpha 989 ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος σημείωσε επίσης πως «τιμήσαμε τη δέσμευση που δώσαμε τον Δεκέμβριο στον κ. Μουζάλα ότι δεν θα δημιουργήσουμε προβλήματα μέχρι να τελειώσει η ημερομηνία φιλοξενίας που έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση για το Ελληνικό, η 31η  Μαρτίου. Φορούμε παντελόνια και θέλουμε να βάλουμε πλάτη στην κυβέρνηση χωρίς να είμαστε κυβερνητικοί δήμαρχοι και αυτό έχει σημασία και χωρίς να δημιουργούμε σε αυτό το θέμα το εθνικό, αντίδραση. Η μια πλευρά όμως την τήρησε τη συμφωνία, η άλλη τι κάνει; Να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Επέκταση της νυχτερινής γραμμής 790 στο Περιστέρι

Peristeri News

Το 13ο ΓΕΛ Περιστερίου συμμετείχε σε πρόγραμμα Erasmus στην Ιταλία

Peristeri News

Συνελήφθη ο σύζυγος της 40χρονης για τη δολοφονία της στο Μενίδι

Peristeri News

Leave a Comment