PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

ΑΣΔΑ: Πλούσιος και δυναμικός ο απολογισμός του για το 2011



Προστασία του Ποικίλου, ένταξη του έργου της ΒΙΟΦΙΑΛ στο ΕΣΠΑ, έργα στους Δήμους, φροντίδα για το Πάρκο Τρίτσης, ορθολογική διαχείριση των οικονομικών χαρακτήρισαν μια επιτυχημένη χρονιά για τον Σύνδεσμο.

Εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Δ.Σ. του ΑΣΔΑ ο απολογισμός και ο ισολογισμός του Συνδέσμου για το έτος 2011.

Το βασικό συμπέρασμα που αναδεικνύεται είναι ότι η λειτουργία του Συνδέσμου το 2011 ήταν επιτυχημένη σε όλους τους τομείς δράσης του.

O ΑΣΔΑ παραμένει πάντα ο Φορέας της Αυτοδιοίκησης της Δυτικής Αθήνας που συντονίζει και διεκδικεί έχοντας την εμπιστοσύνη και τη στήριξη των Δήμων της Δυτικής Αθήνας.

Η κύρια δραστηριότητα του ΑΣΔΑ με στόχο την προστασία και οικολογική ανασυγκρότηση του Ποικίλου Όρους συνεχίστηκε με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Φυτεύτηκαν χιλιάδες δέντρα. Οι μαθητές σχολείων της περιοχής μας ενημερώθηκαν με περιηγήσεις στο βουνό για τη χλωρίδα και την πανίδα του, αλλά και για τους αρχαιολογικούς χώρους που υπάρχουν σ’ αυτό. Ο στόχος της οικολογικής ανασυγκρότησης συνδυάστηκε με τις επισκέψεις μαθητών για τη δημιουργία και την ενίσχυση της οικολογικής τους συνείδησης.

Συνεργεία του ΑΣΔΑ πραγματοποίησαν εργασίες αποψίλωσης και αντιπυρικής προστασίας ενώ σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου λειτούργησαν οι βάρδιες πυρασφάλειας. Σαν αποτέλεσμα αυτών δεν είχαμε καμιά εκτεταμένη φωτιά στο Ποικίλο, όλες οι εστίες φωτιάς, 18 τον αριθμό μέσα στη χρονιά, κατασβέστηκαν άμεσα σε συνεργασία με συνεργεία των Δήμων και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Μια πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία του ΑΣΔΑ μέσα στο 2011, αποτέλεσμα πολύχρονων αγώνων, ήταν η ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου ανακατασκευής του κτιρίου του παλιού εργοστάσιου της ΒΙΟΦΙΑΛ στο Ίλιον και πλέον οι εργασίες στο χώρο προχωρούν προς την ολοκλήρωση τους.

Αναφορικά με το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» που αποτελεί άλλο ένα σταθερό αντικείμενο δραστηριοποίησης του ΑΣΔΑ, το 2011 εκτός από τις εργασίες συντήρησής του από συνεργεία του Συνδέσμου, εντάθηκαν και οι ενέργειες και πιέσεις του ΑΣΔΑ και των Δήμων Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Ιλίου για να αποδοθεί επιτέλους στην Αυτοδιοίκηση. Γιατί μόνον η Αυτοδιοίκηση της περιοχής μπορεί να εγγυηθεί μόνιμα την προστασία και αναβάθμιση του Πάρκου, που αποτελεί το μεγαλύτερο χώρο πρασίνου σ’ ολόκληρη την Αθήνα.

Επίσης μέσα στο 2011 πραγματοποιήθηκαν μικρά και μεγαλύτερα έργα σε όλους σχεδόν τους Δήμους – μέλη του ΑΣΔΑ, ενώ ξεκίνησε ο σχεδιασμός σημαντικών πρωτοβουλιών, όπως η εκπτωτική κάρτα των νέων για να στηριχθούν οι επαγγελματίες αλλά και η αγοραστική δύναμη των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας.

Όσον αφορά τον ισολογισμό, ο ΑΣΔΑ εμφάνισε πλεόνασμα για το 2011, γεγονός που είναι αποτέλεσμα της ορθολογικής διαχείρισης που γίνεται στα οικονομικά του.

Όπως τόνισε κατά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ Ανδρέας Μποζίκας «Χάρη σ’ αυτή την πολιτική των εξοικονομήσεων, μπορέσαμε ήδη να μειώσουμε τη συνδρομή των Δήμων μελών μας στο μισό του προηγούμενου ποσοστού, ελαφρύνοντάς τους έτσι σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για την Αυτοδιοίκηση.

Αυτά γίνονται χωρίς να μειωθεί καθόλου το έργο και η προσφορά του ΑΣΔΑ στους Δήμους και τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας. Το μεγάλο έργο στο χώρο της πρώην ΒΙΟΦΙΑΛ στο Ίλιον προχωράει, η προστασία και οικολογική ανασυγκρότηση του Ποικίλου Όρους παραμένει πρώτη προτεραιότητά μας, παρεμβαίνουμε δυναμικά για τη διάσωση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», υλοποιούμε μελέτες και προγραμματικές συμβάσεις τόσο για έργα που χρειάζεται ο κάθε Δήμος όσο και για τον αναπτυξιακό και κυκλοφοριακό στρατηγικό σχεδιασμό συνολικά της περιοχής μας.»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ξεκινούν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ιλίου

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: 76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Τι γίνεται με την αντιπυρική προστασία στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Leave a Comment