PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Ας σταματήσουν κάποιοι να παίζουν το σπασμένο τηλέφωνο»


Για έλλειψη αξιοπιστίας και κύρους κατηγόρησε κυβέρνηση κι αξιωματική αντιπολίτευση η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News».

Για έλλειψη αξιοπιστίας και κύρους κατηγόρησε κυβέρνηση κι αξιωματική αντιπολίτευση η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News». Ταυτόχρονα, προειδοποίησε και για τους κινδύνους που θα επιφέρει ένα «κούρεμα» του χρέους μεγαλύτερο του 21%, χωρίς πρώτα να έχουν επιτευχθεί πρωτογενή πλεονάσματα.

«Αν προχωρήσει το “κούρεμα”, χωρίς η χώρα να έχει επιτύχει σοβαρά πρωτογενή πλεονάσματα, υπάρχει ο κίνδυνος να μετεξελιχθεί -σε επόμενη φάση- σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη και τόνισε: «Πριν φτάσουμε όμως, εκεί πρέπει να ερευνηθούν όλες οι άλλες εναλλακτικές εκδοχές».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ξεπούλημα», όσον αφορά στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων: «Πουλάμε σε τιμές “σκοτωμένες”, γιατί πουλάμε εσπευσμένα, με τον κίνδυνο χρεοκοπίας και την ύφεση να πιέζουν εφιαλτικά τις τιμές προς τα κάτω. Το πρόγραμμα αυτό πρέπει να αλλάξει».

Όσο για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας καταλογίζει στα δύο μεγάλα κόμματα ασυνεννοησία κι εμμονή σε δόγματα του παρελθόντος. «Η πρόκληση υπερβαίνει τα πρόσωπα, αφορά τον τόπο. Η συντριπτική πλειοψηφία πίσω από τις κλειστές πόρτες και μακριά από τα μικρόφωνα αναγνωρίζει ότι, στο σημείο που βρισκόμαστε, εναλλακτικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Η υποκρισία και η διγλωσσία πρέπει να τελειώσουν. Η Ελλάδα με κάθε θυσία πρέπει να μείνει στον πυρήνα της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης […]. Ας σταματήσουν λοιπόν κάποιοι να παίζουν το σπασμένο τηλέφωνο, όπως έκαναν οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς τον περασμένο Ιούνιο» τόνισε.

Παράλληλα, απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση σε ενδεχόμενη συμμετοχή του κόμματός της σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα, αναφέροντας: «Θα στηρίξω μια πολιτική λύση κυβέρνησης που θα έχει συγκεκριμένο σχέδιο, καθαρή κατεύθυνση και θα είναι δεσμευμένη να κάνει πράξη συγκεκριμένες διαρθρωτικές αλλαγές και μεγάλες μεταρρυθμίσεις με σκοπό να ”ξαναγεννηθεί” η Ελλάδα».

Τέλος, στην ερώτηση για το αν μετάνιωσε για το «ναι» της στο Μνημόνιο, απάντησε: «Ακολούθησα τις επιταγές της συνείδησής μου. Στήριξα την Ελλάδα, έχοντας ως μοναδικό κριτήριο την επίγνωση ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να μπορέσουν οι Έλληνες να συνεχίσουν να πληρώνονται μισθούς και συντάξεις».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment