PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ας κάνουμε φιλοσοφία μας το Μένουμε Περιστέρι


Η καραντίνα λόγω κορωνοϊού μας δημιούργησε και κάποιες καλές συνήθειες όπως το να επιλέγουμε για τη βόλτα και τα ψώνια μας το Περιστέρι.

Ανέκαθεν η αγορά της πόλης μας ήταν από τις πιο ισχυρές της Αττικής αφού διαθέτει σχεδόν τα πάντα αλλά η μη δυνατότητα μεγάλων μετακινήσεων με το αυτοκίνητο έκανε ακόμα περισσότερους να προτιμήσουν τα τοπικά καταστήματα.

Σίγουρα η καραντίνα δεν μπορεί να θεωρηθεί μια όμορφη κατάσταση αλλά μας οδήγησε στο να σκεφτούμε λίγο πιο τοπικιστικά και να προτιμήσουμε για τις αγορές μας τον κρεοπώλη και το μανάβη της γειτονιάς. Την τοπική αγορά με λίγα λόγια και όχι πολυεθνικές εταιρείες που διατηρούν για πολλά χρόνια τα καταστήματά τους στο Περιστέρι δίνοντας καθημερινή μάχη απέναντι σε κολοσσούς.

Σε αυτή τη λογική τώρα που επιστρέφουμε σιγά σιγά στην κανονικότητα δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε αυτή τη συνήθεια και να συνεχίζουμε να στηρίζουμε τα μαγαζιά της γειτονιάς μας που στάθηκαν στο πλευρό όλων μας στις δύσκολες στιγμές.

Ίσως είναι η ώρα και ο Δήμος να δημιουργήσει κάποιες δράσεις με σκοπό την ενίσχυση αυτών των καταστημάτων.

Στα θετικά της καραντίνας του ότι η κλεισούρα στο σπίτι μας οδήγησε στην άθληση. Πολλοί από εμάς επέλεξαν είτε να περπατήσουν είτε να τρέξουν σε διάφορα σημεία στο Περιστέρι προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους (πεζόδρομο, Βεάκη κ.α.) ή σημεία στο βουνά στις βόρειες γειτονιές όπως πχ οι εκτάσεις δίπλα στο θέατρο Φοίνικα.

Άλλοι πάλι προτίμησαν πιο οικογενειακές καταστάσεις επιλέγοντας ταινίες και σειρές στο σπίτι.

Γενικά ο διαφορετικός τρόπος ζωής μας έδωσε χρόνο να σκεφτούμε αλλιώς και να κάνουμε διαφορετικά πράγματα με κύριο γνώμονα τη φιλοσοφία του Μένουμε Περιστέρι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment