PeristeriNews.gr
Πολιτική

Άρθρο του Ηλία Μόσιαλου για τους δημοσίους υπαλλήλους



Μερικοί συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να κατασυκοφαντήσει τους δημοσίους υπαλλήλους και να στρέψει τους πολίτες εναντίον τους. Τίποτα…

“Μερικοί συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να κατασυκοφαντήσει τους δημοσίους υπαλλήλους και να στρέψει τους πολίτες εναντίον τους.

Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο αναληθές. Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά πιστεύουμε στη λειτουργία ενός δημόσιου τομέα που θα εξυπηρετεί πρωτίστως τους πολίτες, αλλά και θα ικανοποιεί εργασιακά, οικονομικά και ηθικά τους εργαζόμενους σε αυτόν.

Πιστεύω βαθύτατα ότι η μεγάλη πλειονότητα των υπαλλήλων εκπληρώνει τα καθήκοντά της και με το παραπάνω.
Βεβαίως, πολλές φορές οι αδυναμίες της διοικητικής μηχανής αντανακλώνται και στην αδυναμία χάραξης σαφών στόχων και καθηκόντων για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων θέλει να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Θέλουν να τους δοθούν μέσα, στόχοι και τεχνική βοήθεια ώστε να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους.
Επίσης όμως θέλουν να ξεφύγουν από τον κομματισμό, την αναξιοκρατία, την έλλειψη κρίσης στις προαγωγές, οι οποίες πολλές φορές δεν γίνονται με βάση την προσφορά του κάθε εργαζόμενου.
Στόχος μας είναι όλα αυτά να αλλάξουν. Πρέπει να πάμε σε μορφές δημόσιου τομέα, όπου η αμοιβή θα συνδέεται με την παραγωγικότητα και η εξέλιξη του προσωπικού θα γίνεται με βάση αντικειμενικούς δείκτες μέτρησης της αποτελεσματικότητας και προσφοράς στο δημόσιο συμφέρον.
Γι’ αυτό και είναι απαράδεκτο όταν από συνδικαλιστικά χείλη ακούγεται ότι η μη είσπραξη τελών είναι στοχευμένη δράση. Αυτή είναι μια δράση ενάντια στο δημόσιο συμφέρον.
Το μήνυμά μου είναι σαφές. Αυτή η χώρα δεν θα αλλάξει, αν δεν στρατευτούμε όλοι μας στην προσπάθεια σωτηρίας της και κυρίως αν η μηχανή του δημόσιου τομέα δεν δουλέψει προς το συμφέρον όλων των πολιτών.
Οσοι αρνηθούν αυτή τη συστράτευση, αν μη τι άλλο, πρέπει να είναι σίγουροι πως θα κριθούν από το δικαστήριο της συνείδησης των πολιτών.”
Ο Ηλίας Μόσιαλος είναι υπουργός Επικρατείας
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Γ. Γεραπετρίτης: Εκτιμώ θα υπάρξει επαναξιολόγηση της Τουρκίας για τη Μονή της Χώρας

Peristeri News

Leave a Comment