PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αρνητικός στην επιστροφή των Γλυπτών o βρετανός πρωθυπουργός



«Όχι» στο πάγιο αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας, λέει ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

«Όχι» στο πάγιο αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας, λέει ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Με αφορμή μια παρόμοια υπόθεση, αυτή του διαμαντιού ενός βασιλικού στέμματος, το οποίο η Βρετανία υποχρέωσε την Ινδία να της παραδώσει το 1850, ο Ντέιβιντ Κάμερον ανέφερε πως ούτε το διαμάντι αλλά ούτε και τα Ελγίνεια πρόκειται να επιστραφούν.

«Η σωστή απάντηση είναι το Βρετανικό Μουσείο και οι άλλοι πολιτιστικοί θεσμοί να κάνουν ακριβώς αυτό που κάνουν, δηλαδή να διασυνδέονται με άλλους θεσμούς σ’ όλο τον κόσμο ώστε να εξασφαλίζουν ότι τα πράγματα που έχουμε και που φροντίζουμε τόσο καλά, να τα μοιραζόμαστε όπως αρμόζει με ανθρώπους σ’ όλο τον κόσμο… Δεν πιστεύω πως είναι κάτι λογικό», είπε χαρακτηριστικά, κόβοντας στην ουσία κάθε συζήτηση για επιστροφή των Μαρμάρων.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά την επίσκεψη του Κάμερον στην Ινδία. Από εκεί λοιπόν, απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστραφεί το διαμάντι Κοχ-ι-Νουρ των 105 καρατίων που εκτίθεται σήμερα στον Πύργο του Λονδίνου, και το οποίο είχε κοσμήσει το διάδημα της εκλιπούσης μητέρας της σημερινής Βασίλισσας Ελισάβετ.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα διαμάντια στον κόσμο και πολλοί Ινδοί – ανάμεσά τους και ο εγγονός του ηγέτη της ανεξαρτησίας Μαχάτμα Γκάντι – έχουν ζητήσει να επιστραφεί ως εξιλέωση για το αποικιοκρατικό παρελθόν της Βρετανίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Σλοβακία: Δεν κινδυνεύει πλέον η ζωή του πρωθυπουργού Φίτσο

Peristeri News

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά

Peristeri News

Σλοβακία: Σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση ο Ρόμπερτ Φίτσο

Peristeri News

Leave a Comment