PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αρνητική άποψη για το έργο της κυβέρνησης έχει το 75%


Αρνητική άποψη για το έργο της κυβέρνησης έχει η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της Metron Analysis, που δίνει προβάδισμα 3,7% στη Νέα Δημοκρατία και δημοσιεύεται σήμερα στα Παραπολιτικά.

Στην παράσταση νίκης επίσης προηγείται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 42% έναντι 41% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό», ο Αλ. Τσίπρας προηγείται του Κ. Μητσοτάκη με 22%, έναντι 20% που συγκεντρώνει ο πρόεδρος της ΝΔ. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το 32% των ερωτηθέντων απάντησε στη συγκεκριμένη ερώτηση «κανένας».

Όσον αφορά στο έργο της κυβέρνησης, η συντριπτική πλειοψηφία (το 75% των ερωτηθέντων συνολικά και ειδικότερα 48% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές) έχει αρνητική άποψη και μόλις το 16% έχει θετική. Επίσης, το 67% των ερωτηθέντων (37% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ) έχει αρνητική γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός, έναντι του 27% που έχει θετική γνώμη.

Ωστόσο, η πλειονότητα των ψηφοφόρων φαίνεται ότι υποστηρίζει τις κυβερνήσεις συνεργασίας, με το 64% να είναι υπέρ και το 34% κατά.

Τέλος, το 84% των πολιτών πιστεύουν ότι είναι αναγκείες οι μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπιστεί η κρίση, ωστόσο, το 51% θεωρεί ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό πρέπει να καταψηφιστεί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment