PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αρνήθηκαν τον διορισμό τους στο δημόσιο λόγω χαμηλού μισθού


Η μειώσεις μισθών έχουν πλήξει και μάλιστα έντονα μέχρι και τον Δημόσιο τομέα.

Η μειώσεις μισθών έχουν πλήξει και μάλιστα έντονα μέχρι και τον Δημόσιο τομέα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο από τους 372 που πέτυχαν να διοριστούν, οι 110 δεν εμφανίστηκαν ποτέ!

Όπως δημοσιεύει στο Capital.gr, σε άρθρο που γράφει ο Σπύρος Δημητρέλης, σε μία εποχή που η ανεργία χτυπάει κόκκινο, πολίτες απορρίπτουν το Δημόσιο όχι για θέσεις συμβασιούχου, αλλά για μόνιμο διορισμό στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο Σπύρος Δημητρέλης, γράφει πως «οι 110 από τους 372 που πέτυχαν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο για μόνιμο διορισμό στο υπουργείο Οικονομικών δεν εμφανίστηκαν ποτέ για να διοριστούν. Πρόκειται για κάτι πρωτοφανές, όχι μόνο στα χρονικά του υπουργείου Οικονομικών αλλά στα χρονικά του ελληνικού δημοσίου. Ο λόγος; Η Τρόικα και ειδικά το νέο μισθολόγιο το οποίο επέβαλε εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς για τα δεδομένα των τελευταίων ετών και ειδικά των μισθών που υπήρχαν στο υπουργείο Οικονομικών πριν την έλευση της Τρόικα».

Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ πραγματοποιήθηκε στα μέσα του 2009 και αφορούσε κυρίως πτυχιούχους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης οι οποίοι θα στελέχωναν νευραλγικές θέσεις στις εφορίες, όπως ελεγκτικές. Επελέγησαν 372 από τους οποίους μόνο οι 343 ολοκλήρωσαν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Από τους 343 οι 81 δεν εμφανίστηκαν στις υπηρεσίες τους για να αναλάβουν καθήκοντα. Συνολικά λοιπόν οι 110 με σπουδές και μεταπτυχιακά αρνήθηκαν τον σίγουρο διορισμό στο δημόσιο που συνεπάγεται μονιμότητα, ασφάλεια και συγκεκριμένα ωράρια εργασίας.

Ο λόγος για την εξέλιξη αυτή είναι η δραματική μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών. «’Οταν έκαναν τις αιτήσεις οι καθαρές αποδοχές ενός νεοδιόριστου στο υπουργείο Οικονομικών ήταν περίπου 1.500 έως 1.600 ευρώ», λέει στο Capital.gr υπηρεσιακός παράγοντας του ΥΠΟΙΚ. «Σήμερα ο μισθός του νεοδιόριστου είναι περίπου 680 ευρώ καθαρά».

Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει πως οι θέσεις στον Δημόσιο δεν είναι όσο ελκυστικές ήταν παλαιότερα, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι από όσους διορίστηκαν πρόσφατα που έχουν εκφράσει τουλάχιστον προφορικά την επιθυμία να παραιτηθούν να βρουν κάποια δουλειά στον ιδιωτικό τομέα με μεγαλύτερες αποδοχές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κυριακή του Πάσχα, Χριστός ανέστη

Peristeri News

Το Άγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Πως θα μοιραστεί σε όλη την Επικράτεια

Peristeri News

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας η τελετή αφής του Αγίου Φωτός (vid)

Peristeri News

Leave a Comment