PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Τα θέματα που θα θέσει στο Δ.Σ.


Η ανακοίνωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου:

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου στην επόμενη (5/11/15) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα θέσει εκτός προ ημερήσιας διάταξης τα ακόλουθα θέματα που δεν έγινε δυνατό να τεθούν στο προηγούμενο συμβούλιο λόγω εμμονής της δημοτικής αρχής στο «γράμμα» του κανονισμού περί «ειδικής συνεδρίασης»:

1. Οι οφειλόμενες από την δημοτική αρχή εξηγήσεις για την σύμβαση με την «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε» σύμφωνα με τα ερωτήματα που είχαμε δημόσια θέσει στην πρόσφατη σχετική μας ανακοίνωση (διαβάστε ΕΔΩ)

2. Η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των προσωρινών «ωφελούμενων» εργαζόμενων του δήμου (διαβάστε ΕΔΩ)

3. Με αφορμή την κατάθεση στεφάνων για την επέτειο του «όχι», απαιτούμε στο ιστορικό άγαλμα της Νίκης που φτιάχτηκε το 1963 από τον αείμνηστο αγωνιστή δήμαρχο Δ. Φωλόπουλο μετά από δωρεά αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και που είχε αποκαθηλωθεί από τη Χούντα, να τοποθετηθεί πλακέτα που να αναφέρει την χρονολογία κατασκευής και την ιστορία του αγάλματος.

4. Πάλι με αφορμή την επέτειο του «όχι» : στον Άγιο Ιερόθεο υπάρχει οδός με την ονομασία «Γεροστάθη». Ξέρουμε πως επί κατοχής ήταν διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Περιστερίου κάποιο άτομο με το επώνυμο «Γερόσταθος», διαβόητος δωσίλογος συνεργάτης των κατακτητών που ευθυνόταν για πολλές συλλήψεις, βασανισμούς και εκτελέσεις αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Ρωτάμε : σχετίζεται η οδός «Γεροστάθη» με τον Γερόσταθο ? Αν ναι, η δημοτική αρχή οφείλει να καταργήσει αμέσως την ονομασία της οδού, και να δώσει στον δρόμο το όνομα ενός από τους πολλούς Περιστεριώτες ήρωες του 1940 και της Εθνικής Αντίστασης.

5. Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου θα ενημερώσει επίσημα και δημόσια για την πρόθεσή της να καλέσει το αμέσως επόμενο διάστημα (πρώτη εκδήλωση στις 13/11/15, 7μμ, Θέατρο Ξυλοτεχνίας) τον Περιστεριώτικο λαό σε αυτοοργάνωση και αυτοάμυνα ενάντια στα μέτρα μνημονιακής καταστροφής με αιχμές κατασχέσεις σπιτιών – χαράτσια – λαϊκά δικαιώματα. Ιδιαίτερα θα τονιστεί το κάλεσμα για δυναμικές επί τόπου κινητοποιήσεις που θα ακυρώνουν στην πράξη κάθε απόπειρα πλειστηριασμού – κατάσχεσης – έξωσης σε βάρος κατοικίας φτωχής Περιστεριώτικης οικογένειας. Θα απαιτηθεί από το δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους δασκάλους Βαϊνά – Χρόνη σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην σχετική ανακοίνωσή μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment