PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων χώρων


Πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συνέντευξη τύπου που έγινε συμβολικά δίπλα στον χώρο της 1ης Παιδικής Χαράς, στην οποία είχαν προσκληθεί δημοτικοί σύμβουλοι και των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Παρευρέθηκαν ο Φώτης Κουγιουμτζής, επικεφαλής δημοτικός σύμβουλος των «Ενεργών Πολιτών», καθώς και η δημοτική σύμβουλος Ηρώ Ζερβάκη.

Από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου και των προσκεκλημένων επισημάνθηκαν αυτά που αναφέρονται σε προηγούμενες σχετικές ανακοινώσεις (https://goo.gl/Tf1BSa, https://goo.gl/5jjvKl).

Έγινε εκτενής αναφορά στην επιχειρούμενη ουσιαστικά οριστική κατάργηση της 1ης Παιδικής Χαράς και η μετατροπή της σε χώρο διασκέδασης ενηλίκων μετά από μια «ανάπλαση» – κωμωδία που στοίχισε τεράστια ποσά για να εκχωρηθεί συνολικά ο χώρος αντί «πινακίου φακής» σε συγκεκριμένο επιχειρηματία της διασκέδασης άμεσα και επίσημα διαπλεκόμενο με συγκεκριμένο αντιδήμαρχο.

IMG_1033

Τονίστηκε η ανάγκη να μπει επιτέλους τέρμα στην πρακτική μιας αποθρασυμένης δημοτικής αρχής που σκορπά ιλιγγιώδη ποσά δημόσιου και δημοτικού έργου για φαραωνικά έργα «βιτρίνας» την ίδια στιγμή που αναγκαία έργα υποδομής (αντιπλημμυρικά, απομάκρυνση του ΣΜΑ – σκουπιδοχαβούζας από το Άλσος, συντήρηση χώρων πράσινου, συντήρηση πεζοδρομίων – οδοστρωμάτων, συντήρηση σχολείων κλπ) δεν γίνονται, που υποβαθμίζει την ζωή των κατοίκων στις γειτονιές για να προωθήσει τα συμφέροντα ημέτερων εργολάβων και εμπόρων διασκέδασης, που προωθεί σε όλο το Περιστέρι την «μπουρναζοποίηση» με επέκτασή της στην 1η Παιδική Χαρά και στην Σ. Βενιζέλου μετά την Βεάκη και που ακολουθεί άκρως αντιδημοκρατικές μεθόδους για να αποφεύγει κριτική και αντιδράσεις.

IMG_1030

Εκφράστηκε ως συμπέρασμα η ανάγκη ενημέρωσης και αγωνιστικής ενεργοποίησης των ίδιων των κατοίκων του Περιστερίου, για να πάρουν τις γειτονιές και τις ζωές τους στα χέρια τους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑ. ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment