PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Κυβέρνηση και διευθυντές τρομοκρατούν – Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους μαθητές


Ανακοίνωση στην οποία  καταγγέλλει την Διεύθυνση του 1ου Λυκείου εξέδωσε η δημοτική παράταξη, Αριστερή Κίνηση Περιστερίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου:

«Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου χαιρετίζει τα μεγαλειώδη εκπαιδευτικά συλλαλητήρια και τον αναπτυσσόμενο αγώνα των φοιτητών, των μαθητών και όλης της νεολαίας ενάντια στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων και την επιχειρηματική εκπαίδευση, τους ταξικούς φραγμούς, την μετατροπή του Λυκείου σε ένα εξεταστικό τέρας με διαρκείς εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα, με «Τράπεζα Θεμάτων» και Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής μόνο και μόνο για να πετάξουν τα παιδιά έξω απ’ την δημόσια ανώτατη εκπαίδευση και να δημιουργήσουν πελάτες για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Καταργούν στην πράξη το άρθρο 16 του Συντάγματος θεωρώντας πως η «ελευθερία διακίνησης των κεφαλαίων» και οι αποφάσεις των Βρυξελλών και της ΕΕ είναι πάνω από κάθε κατάκτηση του ελληνικού λαού, από κάθε δικαίωμα και το ίδιο το δικαίωμα στην δημόσια δωρεάν παιδεία.

Σε αυτό τον αγώνα της νεολαία οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί στέκονται στο πλευρό της. Για αυτό και η ΟΛΜΕ με αποφάσεις της συμμετείχε και στήριζε τις χτεσινές διαδηλώσεις.

Για να σπάσει τον αγώνα η κυβέρνηση της ΝΔ κινητοποιεί τον διοικητικό μηχανισμό, για να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει τους μαθητές. Και δεν είναι λίγοι οι διευθυντές που δέχονται να παίξουν τον ρόλο του απεργοσπάστη, τον ρόλο του εγκάθετου του υπουργείου ενάντια στους μαθητές τους και ενάντια στον εκπαιδευτικό τους ρόλο.

Πρωτοπόρα σε αυτή την μαύρη λίστα η διεύθυνση του 1ου Λυκείου Περιστερίου.. Λυκειάρχης και υποδιευθυντής, το βράδυ 18/1, έσπασαν τα λουκέτα της κατάληψης, έφτασαν στο σημείο να κοιμηθούν στο σχολείο !!!!!, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι δεν θα γίνει κατάληψη καλώντας ακόμα και την αστυνομία (!), η οποία έσπευσε βέβαια να στείλει περιπολικό έξω απ’ το σχολείο. Η αστυνομία ρωτούσε μαθητές που έβρισκε έξω από το χώρο του σχολείου αν έχουν σχέση με την κατάληψη και έφτασαν να κάνουν και σωματικό έλεγχο .

Καταγγέλλουμε την Δ/νση του 1ου Λυκείου και όποιον σκεφτεί ότι με αστυνομικά μέτρα θα αντιμετωπίσει τον αγώνα για Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση.

Τίποτα δεν κάνουν για το δημόσιο σχολείο. Αν τους ένοιαζε κάτι θα έκαναν για τις ελλείψεις, για τα άθλια κτήρια, για το πετρέλαιο που δεν έχουν. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η θέση τους και η υπεράσπιση του υπουργείου για την διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Άξιος ο μισθός τους!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Οι μαθητές έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να αποφασίσουν τον τρόπο που θα αντιδράσουν. Κάτω το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Σχολείο για όλους που να μορφώνει, όχι στην εξεταστική κόλαση και τους ταξικούς φραγμούς. Κοινός αγώνας μαθητών – φοιτητών – εκπαιδευτικών- γονιών. Όχι στους εγκάθετους και τους απεργοσπάστες

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΦΟΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου: Ορθώνουμε ανάστημα και συμμετέχουμε στην Απεργία στις 28/2

Peristeri News

Leave a Comment