PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Αποκλεισμός της αντιπολίτευσης από το συνέδριο της ΚΕΔΕ


Ανακοίνωση, από την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, για τον αποκλεισμό της αντιπολίτευσης από το συνέδριο της ΚΕΔΕ, αναλυτικά:

Το φετινό συνέδριο της ΚΕΔΕ (Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας) διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη (Βελίδειο συνεδριακό κέντρο) 1 – 3 Δεκέμβρη.

Για άλλη μια φορά, ακριβώς όπως και πέρσι, η δημοτική αρχή Περιστερίου ΔΕΝ ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για το συνέδριο, ΔΕΝ ενημέρωσε ούτε καν τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ως τυπικά οφείλει και φυσικά ΔΕΝ καλύπτει τα έξοδα μετάβασης και διαμονής για κανέναν άλλον εκτός από τους δικούς της απεσταλμένους που για μια ακόμα φορά κανένας άλλος εκτός από τους ίδιους ΔΕΝ ξέρει πόσοι και ποιοι θα είναι. Αυτό σε αντίθεση με τους περισσότερους δήμους της χώρας, όπου οι δημοτικοί σύμβουλοι ενημερώθηκαν επίσημα από τις αντίστοιχες δημοτικές αρχές και όπου ο δήμος καλύπτει τα έξοδα μετάβασης – διαμονής για τουλάχιστον έναν ή μία σύμβουλο από κάθε δημοτική παράταξη.

Το ίδιο ακριβώς είχε κάνει η δημοτική αρχή Περιστερίου και πέρσι (https://goo.gl/xplwEa) που και πάλι δεν είχε ενημερώσει τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που και πάλι είχε αρνηθεί να καλύψει έξοδα μετάβασης – διαμονής σε εκπροσώπους τους, όμως φυσικά δεν είχε τσιγκουνευτεί καθόλου να πληρώσει με λεφτά των δημοτών την συμμετοχή αντιδημάρχων – συμβούλων της πλειοψηφίας, αλλά και κάποιων «ευνοούμενων» δημοτικών υπαλλήλων (!) που προφανώς για κάποιους λόγους έπρεπε να … «ανταμειφθούν» με τζάμπα τριημεράκι στο Πόρτο Καράς, αφού απ’ ό,τι μάθαμε μάλλον δεν είχαν … ιδιαίτερη συμβολή στις διαδικασίες του συνεδρίου, αλλά περισσότερο σε κάποιες «παράλληλες εκδηλώσεις» (δείπνα δίπλα στην πισίνα, εκδρομές κλπ). Μάλιστα τότε, πριν το συνέδριο, είχαμε τονίσει πως η εκπρόσωπός μας καμία απολύτως όρεξη δεν είχε να διαμένει στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο μαζί με τον λιγουρογκλαμουράτο εσμό των καθεστωτικών δημάρχων και των «συνοδών» τους. Θα φιλοξενείτο αλλού με δικό μας διακανονισμό και απλά ζητούσαμε την κάλυψη ΜΟΝΟ των εξόδων μετάβασης. Αλλά και πάλι είχαμε εισπράξει άρνηση από την δημοτική αρχή.

Η αποθέωση όμως της αντιδημοκρατικής καθεστωτικής νοοτροπίας «κάνουμε ό,τι γουστάρουμε και λογαριασμό δεν δίνουμε» σημειώθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου 23/11/16, όπου η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου στην προ ημερησίας διαδικασία διαμαρτυρήθηκε για τον αποκλεισμό των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και από το φετινό συνέδριο της ΚΕΔΕ και απαίτησε την κάλυψη από τον δήμο των εξόδων μετάβασης και διαμονής στην Θεσσαλονίκη για τουλάχιστον 1 σύμβουλο από κάθε παράταξη της αντιπολίτευσης (σύνολο 4), άσχετα με το αν η κάθε παράταξη θα αποφασίσει αν θα κάνει ή όχι χρήση αυτής της δυνατότητας.

Ακούσαμε απάντηση θετική ή αρνητική, αιτιολόγηση κλπ από τον Δήμαρχο ή τους Αντιδημάρχους ? ΟΧΙ. Γιατί ? Μα γιατί αυτήν την φορά ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ να απαντήσουν ΚΑΝ. Ούτε μια λέξη. Θράσος και ένοχη σιωπή … «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να ακούμε τον κ. Παχατουρίδη να επικαλείται την «πλειοψηφία του 62%» κάθε φορά που γίνεται κριτική για την δημοτική πολιτική του. Τώρα, φαίνεται πως περνάμε σε … ανώτερο στάδιο. Μάλλον θα την επικαλείται και κάθε φορά που προβαίνει σε άκρως ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ενέργειες φίμωσης και αποκλεισμού των … «αντιφρονούντων», ιδιαίτερα της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου που αποτελεί αγωνιστική πολιτική δημοτική συλλογικότητα ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ, πράγμα που το ξέρουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

Κύριε Παχατουρίδη, τα καθεστώτα που επικαλούνται «πλειοψηφίες» για να δικαιολογούν την αντιδημοκρατική εκτροπή τους ποτέ δεν έχουν καλό τέλος. Διαβάστε λίγο Ιστορία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Leave a Comment