PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο


Ανοικτή επιστολή απέστειλε η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου προς τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη, στην οποία ζητά την λήψη μέτρων για την προστασία από το «νέο κορονοϊό».

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Δήμαρχε,

Δυστυχώς η κυβέρνηση και γενικά το κεντρικό κράτος κάθε άλλο παρά στέκονται στο ύψος τους όσον αφορά την τρέχουσα επιδημία κορονοϊού. Κανένα απολύτως μέτρο ενίσχυσης των δομών δημόσιας περίθαλψης με αναγκαίο προσωπικό και υλικοτεχνική στήριξη δεν έχει παρθεί και καμία νέα κλίνη Εντατικής Θεραπείας δεν έχει ανοίξει παρά τις έγκαιρες εκκλήσεις των νοσοκομειακών γιατρών της χώρας. Ταυτόχρονα έχουν αγνοηθεί και τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας για πρόσληψη στα σχολεία μόνιμων καθαριστριών πλήρους απασχόλησης. Επίσης τόσο η ηγεσία του ΕΟΔΥ όσο και η ίδια η κυβέρνηση διστάζουν να πάρουν δραστικά μέτρα περιορισμού της μαζικής μετάδοσης γιατί υποτάσσονται σε οικονομικά συμφέροντα και θρησκοληψίες με αποτέλεσμα ένα απαράδεκτο αλαλούμ. Όμως βλέποντας τι γίνεται στην γειτονική Ιταλία, πρέπει δραστικά μέτρα να παρθούν ΣΗΜΕΡΑ γιατί αύριο θα είναι αργά.

Σας καλούμε να εξαγγείλετε αμέσως τα ακόλουθα :

  1. Να κλείσουν για 15 μέρες ΟΛΑ τα σχολεία και τα φροντιστήριαστο Περιστέρι. Τα παιδιά και οι νέοι πιθανότατα θα αρρωστήσουν ελαφριά αν τυχόν προσβληθούν, όμως ΘΑ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΝ την νόσο σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες. Μια πιθανή παράταση του σχολικού έτους τον Ιούνιο δεν θα πειράξει κανέναν.
  2. Ο δήμος να απευθύνει δική του οδηγία για αποφυγή μαζικών συγχρωτισμώνή άλλων δραστηριοτήτων ευοδωτικών για την  μετάδοση τουλάχιστον για το επόμενο 15θήμερο. Αν αναβληθεί για λίγες εβδομάδες η τέλεση θρησκευτικών καθηκόντων ή η πραγματοποίηση άλλων εκδηλώσεων και πάλι αυτό δεν θα πειράξει κανέναν.
  3. Ως συνέχεια των προηγούμενων,να μην γίνει η μαθητική παρέλαση την 25η Μαρτίου στο Περιστέρι, ούτε η δοξολογία
  4. Να παρθούν έκτακτα μέτρα καθημερινής απολύμανσηςόλων των κοινόχρηστων χώρων ευθύνης του δήμου με χλωρινούχα καθαριστικά και αλκοολούχα διαλύματα
  5. Να παρθούνειδικά μέτρα προστασίας ΟΛΩΝ των υπαλλήλων καθαριότητας.
  6. Να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες καθαριότητας(συμπεριλαμβανομένων των σχολικών καθαριστριών) και γενικά σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου.
  7. Να απαιτήσει η δημοτική αρχή από το υπουργείο Υγείας και την διοίκηση της 2ης ΥΠΕενίσχυση των τριών Κέντρων Υγείας  στο Περιστέρι με τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού κλπ προσωπικού και να σταματήσει η αποδυνάμωσή τους : π.χ. πάλι εξαναγκάζουν γιατρούς να πηγαίνουν για εφημερίες στα … Μέγαρα.

Κύριε Δήμαρχε,

Σε κρίσιμες στιγμές όλοι οι αρμόδιοι πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Δικαιολογίες “δεν μου το είπε το υπουργείο Εσωτερικών”, “δεν μου το είπε το υπουργείο Υγείας”, “δεν μου το είπε το υπουργείο Παιδείας” κλπ ΔΕΝ πρόκειται να δικαιολογήσουν κανέναν αν (ο μη γένοιτο) έχουμε σε μερικές μέρες κατάσταση το ίδιο τραγική με αυτήν που βιώνει σήμερα η γειτονική Ιταλία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Leave a Comment