PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αρίστευσε μαθήτρια του κοινωνικού φροντιστηρίου της Ι.Μ. Περιστερίου!


Η Αναστασία Καντά κατάφερε μέσω του κοινωνικού φροντιστηρίου της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου να πετύχει τους στόχους της συγκεντρώνοντας 20.788 μόρια στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Η νεαρή μαθήτρια μίλησε στο PeristeriNews.gr για τα όνειρα και τους στόχους της, όντας ιδιαίτερα ευχαριστημένη για τις επιδόσεις που κατάφερε σε μια σημαντική στιγμή της ζωής της.

Η Αναστασία τόνισε πως το κοινωνικό φροντιστήριο της Εκκλησίας, της έδωσε γερές βάσεις για να επιτύχει τους στόχους της αφού σε συνδυασμό με καθημερινό διάβασμα περίπου επτά ωρών συγκέντρωσε τα 20.788 μόρια με το ειδικό μάθημα των Αγγλικών.

«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα συμμετάσχω σε κάποιο φροντιστήριο της εκκλησίας» μας λέει η μαθήτρια αποδεικνύοντας τη σημαντικότητα και τη βοήθεια που έχει δώσει σε παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για φροντιστήρια, η Μητρόπολη Περιστερίου.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία των παιδιών παίζουν και οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των παιδιών και των καθηγητών όπως μας αναφέρει η Αναστασία, «Όλα τα παιδιά και οι καθηγητές που συμμετέχουν στο κοινωνικό φροντιστήριο γίναμε μια παρέα και πέτυχαμε μαζί τους στόχους μας».

«Δεν είχα ξαναπάει σε φροντιστήριο και με μια χρονιά στο κοινωνικό φροντιστήριο κατάφερα να φτάσω εκεί που ήθελα» τονίζει η μαθήτρια.

Πλέον η Αναστασία κοιτάζει στο επόμενο σκαλί της ζωής της, τη φοίτηση σε κάποιο ΑΕΙ, που όπως μας είπε προτιμά είτε την Ψυχολογία είτε την Αγγλική Φιλολογία.

IMG_5240
Ο πάτερ Αλέξανδρος επιβράβευσε την Αναστασία για τις επιδόσεις της με μια εικόνα του Αγίου Παϊσίου ως ενθύμιο του κοινωνικού φροντιστηρίου της Μητρόπολης.

Πάτερ Αλέξανδρος: «Η εκκλησία επιτελεί σπουδαίο κοινωνικό έργο»

Για τα μαθήματα και την προετοιμασία των μαθητών μέσα από το κοινωνικό φροντιστήριο της Μητρόπολης Περιστερίου μίλησε στο PeristeriNews.gr και ο υπεύθυνος κληρικός, πάτερ Αλέξανδρος Ζαρίκος.

Ο πάτερ Αλέξανδρος τόνισε πως η εκκλησία επιτελεί μέσω των κοινωνικών δράσεων ένα πολύ σπουδαίο έργο για την κοινωνία και τους ανθρώπους που δυσκολεύονται λόγω της οικονομικής κρίσης.

Στη διάρκεια της κουβέντας μας ο π. Αλέξανδρος ανέφερε αρκετές φορές ότι μπορεί οι καθηγητές να μην πληρώνονται αλλά τα αποτελέσματα της δουλειάς τους δείχνουν το ζήλο και την αγάπη που έχουν ώστε να καταφέρουν οι μαθητές να πετύχουν τους στόχους τους.

«Η Αναστασία και αρκετά ξεπέρασαν τις 16.000 μόρια και θα κάνουν το επόμενη βήμα στη ζωή τους» μας είπε νιώθοντας πολύ περήφανος για όλα τα παιδιά που προσπάθησαν μέσα από το κοινωνικό φροντιστήριο.

Κλείνοντας την κουβέντα μας ο πάτερ Αλέξανδρος τόνισε πως η Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στα παιδιά που έχουν ανάγκη για ποιοτική μόρφωση και θέλουν αλλά δεν μπορούν λόγω οικονομικών συγκυριών να πετύχουν στόχους της ζωής τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Peristeri News

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Peristeri News

Leave a Comment