PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αρχίζει το Ειδικό δικαστήριο για τον Νίκο Παππά


Στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου κάθεται ο πρώην Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς για τους χειρισμούς του στην υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Για συνέργεια στο αδίκημα κατηγορείται ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογριτσας ο οποίος έχει καταγγείλει τον Νίκο Παππά ότι είχε οργανώσει σχέδιο χρηματοδότησής του, για να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ δικό του κανάλι.

Ο κ. Καλογριτσας έχει καταγγείλει ότι υπήρξε εικονική συναλλαγή με τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC της οικογένειας Χούρι, προκειμένου να εξασφαλίσει ο ίδιος την απαραίτητη εγγυητική επιστολή των 3 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να μπορεί να λάβει μέρος στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξαιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας στο πλαίσιο της ανάκρισης που προηγήθηκε.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς αρνείται την κατηγορία, κάνοντας λόγο για εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης.

Πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου είναι η Αρεοπαγίτης Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, η οποία είχε διατελέσει ανακρίτρια στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Εισαγγελέας κληρώθηκε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή, η οποία σημειωτέον είναι εισαγγελέας και στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment