• Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Άρχισε ο καθαρισμός ρεμάτων στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News
Αυγ28/ 2017

Στα πλαίσια της μέριμνας για την πολιτική προστασία και ενόψει της φθινοπωρινής περιόδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας, Σπύρος Τζόκας, ζήτησε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας να εκτελέσουν εργασίες καθαρισμού του ρέματος της Εσχατιάς κατά το τμήμα που ανήκει στον τομέα της Δυτικής Αθήνας.

Πρόκειται για ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο, καθώς αποτελεί το τελευταίο ανοιχτό τμήμα του ρέματος και την είσοδο του κλειστού πλέον αγωγού. Το ρέμα ήταν γεμάτο από ογκώδη απορρίμματα και φερτά υλικά που δημιουργούσαν εμπόδια στην ομαλή ροή του νερού, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας σε ενδεχόμενα έντονα φαινόμενα. Επιπλέον τα υλικά αυτά ανέκοπταν την ροή του νερού που κατευθυνόταν στο Πάρκο Τρίτση.

Τα έργα καθαρισμού και διευθέτησης της κοίτης του ρέματος ξεκίνησαν την Παρασκευή 25 Αυγούστου και τα επόπτευσε με επίσκεψή του την ίδια μέρα ο Αντιπεριφερειάρχης.

Μετά την επίσκεψη δήλωσε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Τέλος σημείωσε ότι με την ολοκλήρωση των έργων που αναμένεται σε λίγες ημέρες θα αποκατασταθεί και πάλι η υδροδότηση του Πάρκου Τρίτση, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγεται ένας σημαντικός κίνδυνος για δημιουργία πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.