PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Άρχισε η δίκη του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού»


Στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας άρχισε η δίκη του 47χρονου «ψευτογιατρού», ο οποίος συστηνόταν ως Dr Kontos σε καρκινοπαθείς, τους οποίους έπειθε να σταματήσουν τη θεραπεία τους και να ακολουθήσουν τη δική του με βότανα και μαντζούνια έναντι αδράς αμοιβής.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε ασθενής και δεν παρέστη στο δικαστήριο, την ώρα που δεκάδες θύματα είχαν κατακλύσει τη δικαστική αίθουσα.

Λόγω του κόσμου που βρισκόταν στο δικαστήριο, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, υπέβαλε αίτημα να μεταφερθεί η δίκη σε μεγαλύτερη αίθουσα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 47χρονος ευθύνεται για το θάνατο 12 ασθενών, τους οποίους έπεισε να σταματήσουν τη θεραπεία τους και να ακολουθήσουν τις δικές του ανορθόδοξες μεθόδους. Επιπλέον, κατηγορείται ότι εξαπάτησε ακόμα 14 καρκινοπαθείς, οι οποίοι αρχικά τον εμπιστεύτηκαν, αλλά κατάφεραν την τελευταία στιγμή να ξεφύγουν από τα δίχτυα του.

Η δράση του 47χρονου αποκαλύφθηκε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο. Εμφανιζόταν ως ογκολόγος διεθνούς κύρους από την Ελβετία και προσέγγιζε ασθενείς, κυρίως καρκινοπαθεις.

Στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί άλλα 16 άτομα, ανάμεσά τους γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός.

Ανάμεσα στα θύματα του «ψευτογιατρού» ήταν και δύο παιδιά, 14 και 16 ετών, τα οποία τελικά απεβίωσαν.

Τα αδικήματα για τα οποία έχει παραπεμφθεί σε δίκη ο 47χρονος είναι:

Ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα

Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού

Διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα

Κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα

Αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος

Πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση

Οπλοκατοχή

Παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων

Οι μαρτυρίες θυμάτων

Θύμα της δράσης του «ψευτογιατρού» σε δηλώσεις τους αναφέρουν: «Τον γνώρισα μέσω μιας φίλης μου, η οποία τελικά κατέληξε. Εκείνη τον είχε γνωρίσει μέσω του πνευματικού της. Έκανε χημειοθεραπεία και της είπε να τη σταματήσει και να ξεκινήσει κάτι αποστάγματα, μια ειδική διατροφή, κάτι βιταμίνες και έδινε και κάτι ματζούνια παραισθησιογόνα. Τα ίδια έλεγε και σε μένα και μου έκανε ενέσεις. Υποτροπίασα και κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά επειδή του τηλεφωνούσα και μου έλεγε ότι είναι στην Ιταλία και να τον περιμένω να γυρίσει να μου κάνει ένεση. Μου είχε ζητήσει 17 χιλιάδες, του είχα δώσει τις 6 και άλλες 2 χιλιάδες για έξοδα».

Γιος θύματος ανέφερε ότι «ο πατέρας μου ήταν άρρωστος, μας σύστησε τον Dr Kontos ένα πρόσωπο του φιλικού μου περιβάλλοντος. Μας έλεγε ο κατηγορούμενος ότι όλα θα πάνε καλά, να μην ανησυχούμε, υπάρχει θεραπεία με κάποια βότανα. Μας ζητούσε χρήματα, 10-15 χιλιάδες, μας κορόιδευε, πόνταρε στην απόγνωσή μας, παρίστανε το γιατρό από την Ελβετία, μπαινόβγαινε στις κλινικές, μιλούσε στους γιατρούς…».

Ο συνήγορος των οικογενειών που έχασαν τα παιδιά τους, Δημήτρης Κουσιουρής, δήλωσε: «Οι γονείς έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Θέλουν την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου. Μέσω αυτήν θα έρθει η δικαίωση και η κάθαρση».

Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Στέλιος Σούρλας σημείωσε ότι «οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου ότι δεν παρότρυνε τα θύματα να διακόψουν τη θεραπεία τους είναι ψευδείς».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Τους ρώτησαν τι ομάδα είναι, τους χτύπησαν και τους λήστεψαν

Peristeri News

Έκτακτη διακοπή νερού στο Περιστέρι

Peristeri News

Ιδιώτες παθολόγοι ή γενικοί γιατροί εντάσσονται στον Προσωπικό Γιατρό

Peristeri News

Leave a Comment