PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Άρχισε η δίκη της κατηγορουμένης για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας


Ούτε βλέμμα δεν αντάλλαξε η 34χρονη κατηγορούμενη με τον πρώην σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη μέσα στη δικαστική αίθουσα του μεικτού ορκωτού δικαστηρίου της Αθήνας.

Η 34χρονη κρατώντας μια φωτογραφία της Τζωρτζίνας εμφανίστηκε συγκινημένη ακούγοντας τον συνήγορό της να τοποθετείται επί του κατηγορητηρίου.

Παρούσες στη δικαστική αίθουσα η μητέρα, η αδελφή και ο πατριός της 34χρονης για να παρακολουθήσουν την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη.

Η κατηγορούμενη μέσω του δικηγόρου της δήλωσε αθώα και ζήτησε τη διακοπή της δίκης για να κληθούν νέοι μάρτυρες από το Δικαστήριο. «Η κατηγορία στη σημερινή της μορφή αποδίδει στην κατηγορουμένη τη χορήγηση κεταμίνης δύο φορές, μία στις 11/4/2021 στο Καραμανδάνειο όπου υπέστη ανακοπή και τη δεύτερη στο νοσοκομείο Παίδων στις 29/1/2022 όπου και κατέληξε. Δεν έχει βρεθεί στην κατοχή της κατηγορουμένης κεταμίνη ούτε η πορεία της και πως κατέληξε στο παιδί» τόνισε ο συνήγορός της.

Ο συνήγορός της επισήμανε πως για την απόπειρα στο Καραμανδάνειο δεν υπάρχουν τοξικολογικές εξετάσεις προηγούμενων ημερών ή μετά, που να αποδεικνύουν τη χορήγηση της κεταμίνης. «Η αίτια για την ανακοπή παραμένει ποινικώς απροσδιόριστη» τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος.

Όσο αφορά το θάνατο της Τζωρτζίνας επισήμανε πως «οι γιατροί προκειμένου να προφυλάξουν τους εαυτούς τους δεν καταγράφουν πουθενά τι δίνουν κατά την καρδιοαναπνευστική διαδικασία. Θα έπρεπε να γίνει καταγραφή. Δεν ανευρέθηκε στις τοξικολογικές το ρουκορόνιο που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα».

Παράλληλα, ο συνήγορός της αναφέρθηκε και στην ιατροδικαστή Χαρά Σπηλιωπούλου η οποία ορίστηκε επιστήμονας ειδικών γνώσεων στις ανακρίσεις για τους θανάτους των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου τονίζοντας πως «αυτοπροτάθηκε να διοριστεί στην ανάκριση της Τζωρτζίνας και στη συνέχεια Μαλένας-Ίριδας και κατευθύνει τις καταθέσεις όλων των μαρτύρων». Επιπλέον, ο συνήγορός της τόνισε πως τα συμπεράσματα στα οποία οδηγήθηκε ο καθηγητής τοξικολογίας, Νικόλαος Ράικος είναι επισφαλή. «Ο κ. Ράικος μαζί με την Σπηλιοπούλου έκανε αυτό που λέω εξαρχής. Είχαν βρει την ένοχη και έπρεπε να την καταστήσουν κατηγορούμενη» τόνισε ο συνήγορός της.

Για τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη ο οποίος διενήργησε την ιατροδικαστική εξέταση στην Τζωρτζίνα, ο συνήγορός της τόνισε μεταξύ άλλων πως : «Δεν ερεύνησε το ενδεχόμενο χορήγησης κεταμίνης νοσοκομειακά. Υπήρχε αποδεδειγμένη πηγή κεταμίνης στο δωμάτιο στην οποία η κατηγορουμένη δεν είχε καμία πρόσβαση. Πως είναι δυνατόν να βλέπεις πως υπάρχουν στο σάκο αναζωογόνησης 500 ml και να μην πας να δεις τι γίνεται; Όλα τα έγγραφα του νοσοκομείου για την κεταμίνη είναι μετά την προσωρινή κράτηση της κατηγορουμένης».

Δασκαλάκης: Φαινόταν υποδειγματική μητέρα η κατηγορούμενη

Στη γνωριμία του με την 34χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, αλλά και στον θάνατο των τριών παιδιών τους, αναφέρθηκε ο Μάνος Δασκαλάκης, στο μεικτό ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας, στη δίκη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης τους, Τζωρτζίνας.

Χωρίς να ανταλλάξει βλέμμα με την πρώην σύζυγό του, ανέβηκε στο βήμα ανοίγοντας τον κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων, χαρακτηρίζοντας την 34χρονη «υπόδειγμα μητέρας, τουλάχιστον έτσι έδειχνε σε όλους μας»,

«Γνωριστήκαμε τον Ιανουάριο του ’13. Συνάψαμε σχέση, αποφασίσαμε από κοινού να κάνουμε ένα παιδί, το οποίο ήρθε στη ζωή 31/10/13. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, η κατηγορούμενη ήταν πολύ καλή μητέρα, αυτό έδειχνε σε όλους. Μετά από δύο χρόνια, γέννησε τη Μαρία-Ελένη. Μετά από περίπου έναν χρόνο, έμεινε έγκυος η κατηγορούμενη στο τρίτο μας παιδί» είπε.

Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι χαστούκισε την κατηγορούμενη μετά από έναν τσακωμό τους. «Υπήρξε ένας τσακωμός με την κατηγορουμένη για μια εξωσυζυγική σχέση και δημιουργήθηκε ένας λεκτικός τσακωμός. Σε αυτό τον τσακωμό άκουγε η Τζωρτζίνα και πήρα το παιδί και του άλλαξα δωμάτιο. Επειδή εκείνη συνέχιζε και εγώ δεν ήθελα το παιδί μου να βλέπει τέτοια, της έριξα ένα χαστούκι. Έφυγα από το σπίτι. Μετά πληροφορήθηκα από την αδελφή της ότι το βρέφος μας είχε πρόβλημα. Το παιδί ήταν παγωμένο και η κατηγορούμενη του έκανε μαλάξεις. Πήγαμε στο νοσοκομείο και οι γιατροί μας ανακοίνωσαν ότι και το βρέφος μας απεβίωσε» είπε συγκινημένος.

Ο Μάνος Δασκαλάκης εξήγησε πως ο θάνατος της Ίριδας τον οδήγησε στο να επιστρέψει στο σπίτι. «Μετά τον θάνατο της Ίριδας, επέστρεψα στο σπίτι για να είμαι δίπλα στη Τζωρτζίνα. Έχω κάνει ένα λάθος στην κατάθεσή μου. Είπα ότι γύρισα μετά από 2-3 μέρες στο σπίτι, αλλά πρέπει να ήταν γύρω στις 10 μέρες. Στις συζητήσεις μας με την κατηγορουμένη, μου είπε ότι “θέλω να μείνεις για μένα εδώ”. Της είπα ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει κι έφυγα πάλι από το σπίτι» σημείωσε ο μάρτυρας.

Στις 15/1/22 της ανακοινώνω ότι καλύτερα να είμαστε χωριστά και για το καλό του παιδιού ενωμένοι, παρά να είμαστε στο ίδιο σπίτι και να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Στις 17/1 δέχομαι μια βιντεοκλήση και μου δείχνει τη Τζωρτζίνα σε επιληπτική κρίση, έβγαζε αφρούς από το στόμα. Της λέω “τι μου το δείχνεις; Πάρε τους γιατρούς…”.

Όταν πήγα να δω το παιδί, οτιδήποτε κι αν τη ρωτούσα, κοίταζε τη μητέρα της για να μου απαντήσει. Επειδή ήταν περίοδος Covid, έπρεπε να μείνει μόνο ένας. Έμεινε η κατηγορούμενη. Τις επόμενες ημέρες δεν με άφηναν οι γιατροί να μπω. Δεν ξέρω τι είχε πει στους γιατρούς. Έβαλα τον δικηγόρο μου να μιλήσει με τον δικηγόρο της για να με αφήσουν. Κάποια στιγμή με πήρε τηλέφωνο η κατηγορούμενη και μου είπε “τρέχα, το παιδί έμεινε”. Φθάνω και βλέπω τους γιατρούς να της κάνουν ΚΑΡΠΑ. Τα κατάφεραν μετά από 55 λεπτά. Ήταν το τρίτο παιδί. Είχα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Το παιδί επανήλθε, όντας πια τετραπληγικό. Η κατηγορούμενη, σαν μάνα, αυτό που έδειχνε προς όλους ήταν υπόδειγμα. Δεν άφηνε τα παιδιά απεριποίητα ποτέ. Ήταν πάντα από πάνω τους» κατέθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment