PeristeriNews.gr
Διεθνή

Απρόβλεπτες εξελίξεις στη Λιβύη


Μέχρι το τέλος θα παραμείνουν στη Λιβύη ο Μουαμάρ Καντάφι και οι γιοί του διαμηνύει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της χώρας, λίγες ώρες μετά την αυτομόληση του υπουργού Εξωτερικών στη Βρετανία.

Μέχρι το τέλος θα παραμείνουν στη Λιβύη ο Μουαμάρ Καντάφι και οι γιοί του διαμηνύει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της χώρας, λίγες ώρες μετά την αυτομόληση του υπουργού Εξωτερικών στη Βρετανία.

Έρευνα για τις καταγγελίες εκπροσώπου του Βατικανού για τουλάχιστον 40 άμαχους νεκρούς από τις επιχειρήσεις της πολυεθνικής δύναμης στην Τρίπολη, προανήγγειλε το ΝΑΤΟ.

«Η συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων ενισχύει την διπλωματική θέση της χώρας μας. Όλα τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ τηρούν τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας και αυτό μπορεί να θεωρηθεί ένα κεκτημένο», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το ΝΑΤΟ ανέλαβε τη διοίκηση όλων των επιχειρήσεων που γίνονται στη Λιβύη, παίρνοντας τη σκυτάλη από την πολυεθνή συμμαχία που είχε ξεκινήσει την αποστολή αυτή στις 19 Μαρτίου, δήλωσε διπλωμάτης της συμμαχίας.

Υπό την αρχή του μεγάλου συμμαχικού γενικού επιτελείου στην Ευρώπη, στο Μονς, στο νότιο Βέλγιο, η επιχείρηση στη Λιβύη διοικείται από το περιφερειακό κέντρο διοίκησης του ΝΑΤΟ στη Νάπολη, στη νότια Ιταλία, και τον καναδό στρατηγό Σαρλ Μπουσάρ.

“Οι αποκαλούμενες ανθρωπιστικές επιδρομές είχαν θύματα δεκάδες αμάχους σε ορισμένες συνοικίες της Τρίπολης. Συγκέντρωσα αρκετές αφηγήσεις από αξιόπιστους αυτόπτες μάρτυρες. Ιδιαίτερα στη συνοικία Μπούσλιμ, εξαιτίας των βομβαρδισμών, κατέρρευσε ένα κτίριο όπου κατοικούσαν πολίτες, προκαλώντας το θάνατο 40 ανθρώπων”, δήλωσε ο Τζοβάνι Ινοτσέντσο Μαρτινέλι, Αποστολικός Βικάριος της Τρίπολης.

Λίβυοι αξιωματούχοι πήγαν ξένους δημοσιογράφους στα σημεία όπου λένε πως πραγματοποιήθηκαν δυτικά αεροπορικά πλήγματα στην Τρίπολη, όμως οι αποδείξεις για θύματα μεταξύ των αμάχων δεν είναι πειστικές, σημειώνει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Δυτικές δυνάμεις δηλώνουν ότι δεν έχουν επιβεβαιωμένες αποδείξεις για θύματα μεταξύ των αμάχων.

“Είναι αλήθεια πως οι βομβαρδισμοί φαίνεται ότι είναι αρκετά εύστοχοι, όμως είναι επίσης αλήθεια πως, όταν πλήττουν στρατιωτικούς στόχους οι οποίοι βρίσκονται στη μέση συνοικιών αμάχων, ο πληθυσμός εμπλέκεται”, δήλωσε ο Μαρτινέλι.

“Χθες είδα ότι βομβαρδισμοί έπληξαν, αν και έμμεσα, μερικά νοσοκομεία. Για να είμαι ακριβής, ένα απ’ αυτά τα νοσοκομεία είναι στη Μίζντα”, δήλωσε αναφερόμενος σε μια πόλη περίπου 145 χλμ. νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας.

Ο Μαρτινέλι δήλωσε ότι οι συνθήκες ζωής στη λιβυκή πρωτεύουσας γίνονται δυσκολότερες μέρα με τη μέρα, ενώ φαίνεται ότι παγιώνεται ένα στρατιωτικό αδιέξοδο.

“Γι’ αυτό λέω ότι μια διπλωματική λύση είναι ο κύριος τρόπος για να τερματισθεί η αιματοχυσία μεταξύ Λιβύων, προσφέροντας στον Καντάφι μια αξιοπρεπή έξοδο”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την πολιτική

Peristeri News

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Leave a Comment