PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αποθήκες όπλων επλήγησαν στo «προπύργιο» του ΙΚ


Δύο στρατόπεδα εκπαίδευσης και αποθήκες όπλων της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εντός και περιμετρικά της συριακής πόλης Ράκα επλήγησαν από εκρήξεις στη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι τη νύχτα Γαλλικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σφοδρές αεροπορικές επιδρομές στη Ράκα, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

«Τουλάχιστον 36 εκρήξεις ακούστηκαν στη Ράκα τη νύχτα», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν. Δεν έχει γίνει σαφές επί του παρόντος αν όλες οι εκρήξεις προκλήθηκαν από αεροπορικές επιδρομές ή άλλα εκρηκτικά. «Οι εκρήξεις συγκλόνισαν όλη την πόλη. Υπήρξαν επιδρομές βορείως και νοτίως της Ράκα», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι οι εκρήξεις αυτές πιθανόν προκλήθηκαν από τις επιδρομές των γαλλικών μαχητικών.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, οι τζιχαντιστές του Ι.Κ. που χρησιμοποιούν τη Ράκα ως ντε φάκτο πρωτεύουσα του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου τους, περιορίζουν τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη, μετά τις γαλλικές επιδρομές με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη η συλλογή πληροφοριών για πιθανά θύματα.

Το γαλλικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι χθες βράδυ δέκα γαλλικά καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά έριξαν 20 βόμβες στη βόρεια Συρία εναντίον θέσεων του Ι.Κ., καταστρέφοντας ένα αρχηγείο και ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης της οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Δώδεκα αεροσκάφη, εκ των οποίων δέκα καταδιωκτικά, απογειώθηκαν ταυτόχρονα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία. Η Γαλλία διαθέτει αντίστοιχα έξι Rafale και έξι Mirage 2000 στις δύο αυτές χώρες.

Η οργάνωση ακτιβιστών κατά του Ι.Κ., «Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηρά», ανακοίνωσε ότι οι γαλλικές επιδρομές έπληξαν τη “Μεραρχία 17”, ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης που περιλαμβάνει και αποθήκες όπλων στη Ράκα, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα μέχρι τώρα. Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε και ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Οι ακτιβιστές αυτοί ανακοίνωσαν ότι μια επιδρομή έπληξε περιοχή όπου η Κάιλα Μίλερ, μια Αμερικανίδα που κρατείτο όμηρος των τζιχαντιστών στη Ράκα, σκοτώθηκε φέτος. Επίσης, ανάρτησαν βίντεο στο οποίο ακούγονται οι βομβαρδισμοί των αεροσκαφών και αναφέρει ότι το υλικό προέρχεται μέσα από την πόλη της Ράκας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment