PeristeriNews.gr
Οικονομία

Αποστολή των εκκαθαριστικών της περαίωσης


Άρχισε σήμερα η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων της περαίωσης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων στους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες.

Άρχισε σήμερα η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων της περαίωσης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων στους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες.

Σήμερα αποστέλλονται 100.000 εκκαθαριστικά σημειώματα όπως και κάθε μία από τις επόμενες εργάσιμες ημέρες, σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών.

Οι φορολογούμενοι που θα παραλάβουν το εκκαθαριστικό σημείωμα θα έχουν προθεσμία μέχρι τις 18 Νοεμβρίου να αποδεχθούν το εκκαθαριστικό, καταβάλλοντας μαζί και το 20% του ποσού της ρύθμισης για την υπαγωγή τους στο μέτρο.

Στην περίπτωση που το εκκαθαριστικό που παραλάβουν χρειάζεται τροποποιήσεις, η προθεσμία αυτή επεκτείνεται έως τις 29 Νοεμβρίου.

Για υποθέσεις που έχουν ελεγχθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές και εκκρεμούν στα δικαστήρια, οι υπόχρεοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην εφορία έως τις 15 Νοεμβρίου, προκειμένου να υπαχθούν στη ρύθμιση.

Σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή, η εξόφληση του ποσού της περαίωσης μπορεί να γίνει και σε 24 μηνιαίες δόσεις, οι οποίες κλιμακώνονται ως εξής:

  • Για ποσά έως 5.000 ευρώ έξι μηνιαίες δόσεις,
  • για ποσά από 5.000 έως 10.000 ευρώ οχτώ μηνιαίες δόσεις,
  • για ποσά από 15.000 έως 20.000 ευρώ 18 δόσεις και
  • από 20.000 ευρώ και πάνω 24 δόσεις.

Σημειώνεται ότι το ελάχιστο όριο της κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο των 500 ευρώ, ενώ ο ελάχιστος φόρος ανά χρήση που θα περαιώνεται θα κυμαίνεται από 800 έως και 1.000 ευρώ, ανάλογα με το αν πρόκειται για επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες και την κατηγορία των βιβλίων που τηρούν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment