PeristeriNews.gr
Διεθνή

Απόρρητα έγγραφα διχάζουν τις σχέσεις Τουρκίας – Συρίας


Ισχυρισμούς που μπορεί να φέρουν την Τουρκία και τη Συρία σε εμπόλεμη κατάσταση παρουσίασε το Σάββατο το βράδυ σε ρεπορτάζ το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

Ισχυρισμούς που μπορεί να φέρουν την Τουρκία και τη Συρία σε εμπόλεμη κατάσταση παρουσίασε το Σάββατο το βράδυ σε ρεπορτάζ το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

Συγκεκριμένα, έδωσε στη δημοσιότητα δύο έγγραφα, τα οποία, όπως ισχυρίζεται το τηλεοπτικό δίκτυο, προμηθεύτηκε από τους αντικαθεστωτικούς της Συρίας.

Σύμφωνα με τα απόρρητα αυτά έγγραφα, οι δύο Τούρκοι πιλότοι, των οποίων το αεροσκάφος κατερρίφθη στις 22 Ιουλίου, ήταν σώοι και συνελήφθησαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Συρίας, κρατήθηκαν αιχμάλωτοι πολέμου και, έπειτα από οδηγίες της Μόσχας, τους σκότωσαν και τους τοποθέτησαν εντός του cockpit του αεροσκάφους.

Σημειώνεται ότι το αεροπλάνο είναι βυθισμένο στα 1.300 μέτρα. «Τα έγγραφα αυτά φαίνεται να βγαίνουν από το γραφείο του Μπασάρ αλ Άσαντ» αναφέρει το ρεπορτάζ.

«Το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος κατερρίφθη ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της ρωσικής στρατιωτικής βάσης στην Ταρσό και της αεροπορίας της Συρίας και, με εντολή του Άσαντ, καλούνται οι Αρχές να συμπεριφερθούν στους πιλότους ως αιχμαλώτους πολέμου» σημειώνεται στο πρώτο έγγραφο.
Το άλλο έγγραφο αναφέρεται στην εκτέλεσή τους και την τοποθέτησή τους στο αεροπλάνο στον βυθό της θάλασσας.

Αυτό το ρεπορτάζ του αραβικού καναλιού προκαλεί μεγάλα ερωτήματα για το πώς η Συρία τοποθέτησε τους εκτελεσμένους πιλότους στο αεροσκάφος που εβρίσκετο σε βάθος 1.300 μέτρων, καθώς ο εντοπισμός και η ανάσυρση των δύο πιλότων έγινε με ειδικά μηχανήματα που έφερε η Τουρκία από το εξωτερικό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

H Τουρκία αναστέλλει τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Peristeri News

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Leave a Comment