PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Απορρίφθηκε ομόφωνα το αίτημα μεταγωγής του Δ. Κουφοντινα


Ομόφωνα απέρριψε το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας, την αίτηση του Δημ. Κουφοντίνα που ζητούσε να ακυρωθεί η μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού. Υπέρ της απόρριψης του αιτήματος είχε ταχθεί και η εισαγγελέας, η οποία στην αγόρευσή της το είχε χαρακτηρίσει ως «απαράδεκτο».

Σε δήλωσή της η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Γιάννα Κούρτοβικ, αναφέρει:

“Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι είναι αδύνατη η προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη, γιατί δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις. Έτσι κι αλλιώς δε θα μπορούσε ένα πρωτοβάθμιο δικαστήριο περιφερειακής πόλης να ανατρέψει απόφαση της κεντρικής πολιτικής σκηνής. ”

Υπενθυμίζεται ότι Δ. Κουφοντίνας διανύει την 59η ημέρα απεργία πείνας. Ωστόσο, την περασμένη Παρασκευή με απόφαση των γιατρών και μετά από εισαγγελική παραγγελία, ο Κουφοντίνας ενυδατώθηκε, καθώς παρουσίασε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, με το νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλεύεται να ανακοινώνει ότι:

“Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment