PeristeriNews.gr
Media

Απορρίφθηκαν οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών


Απορρίφθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, απο την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των  θυρών, οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών που ζητούσαν να ακυρωθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των επτά τηλεοπτικών αδειών.

Ωστοσο, οι τηλεοπτικοι σταθμοί μπορούν να προσφύγουν εκ νέου στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του ΣτΕ, υπό τον αντιπρόεδρο Γεώργιο Παπαγεωργίου και με εισηγητές τους συμβούλους Επικρατείας Ηλία Μάζο και Δημήτρη Μακρή, φέρεται να απέρριψε τις αιτήσεις των καναλιών, με την αιτιολογία ότι οι ακυρωτικοί λόγοι που είχαν επικαλεστεί και προέβαλαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, λόγω της συνεχιζόμενης αδειοδοτικής διαδικασίας, είχαν ήδη εκλείψει.

Σημειώνεται ότι στο ΣτΕ είχαν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αντέννα, Άλφα, Σκάι, Σταρ και Μέγκα, η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και 120 εργαζόμενοι στο Μέγκα.

Στην προσφυγή τους στρέφονταν τόσο κατά του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, όσο και κατά του ΕΣΡ και ζητούσαν, μεταξύ άλλων, να ακυρωθεί η υπ’ αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των επτά αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατ. ευρώ για κάθε άδεια.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί  υποστήριζαν ότι τόσο η προκήρυξη, όσο και οι σχετικές κοινές αποφάσεις των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών που αφορούν τις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας και ενημερωτικού προγράμματος, καθώς και τα οικονομικά δεδομένα έρχονται σε σύγκρουση με το Σύνταγμα, τους ευρωπαϊκούς και ελληνικούς νομοθετικούς κανόνες και ειναι αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Παράλληλα, τα κανάλια υποστήριζαν ότι είναι παράνομος ο περιορισμός του αριθμού των αδειών σε επτά, καθώς μπορεί να χορηγηθούν 16 άδειες. Σύμφωνα με τους καναλάρχες, ο περιορισμός αυτός του αριθμού των αδειών έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ΕΣΔΑ, καθώς ουδεμία επιστημονική μελέτη προηγήθηκε από το αρμόδιο όργανο που είναι η ΕΕΤΤ, παρά μόνο μια συνάντηση εμπειρογνωμόνων, και οι παραδοχές στις οποίες στηρίχθηκε ο αριθμός επτά είναι εσφαλμένες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Leave a Comment