PeristeriNews.gr
Διεθνή

Απόλυση για τον καπετάνιο του Costa Concordia


Ο Φραντσέσκο Σκετίνο, ήταν ο καπετάνιος του μοιραίου κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, που βυθίστηκε τον Ιανουάριο του 2012.

Ο Φραντσέσκο Σκετίνο, ήταν ο καπετάνιος του μοιραίου κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, που βυθίστηκε τον Ιανουάριο του 2012.

Ο Φραντσέσκο Σκετίνο κατηγορείται για το ναυάγιο στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 32 άνθρωποι. Σύμφωνα με ιταλική εφημερίδα, απολύθηκε από την ιδιοκτήτρια εταιρεία, αλλά προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του πρώην εργοδότη του σε μια προσπάθεια να επαναπροσληφθεί.

«Ο Σκετίνο απολύθηκε, αλλά θεωρεί ότι συμπεριφέρθηκε σωστά και για το λόγο αυτόν προσέφυγε μέσω των δικηγόρων του σε δικαστήριο εργατικών διαφορών, ζητώντας πίσω τη δουλειά του και διεκδικώντας δεδουλευμένα», αναφέρει η εφημερίδα.

Σημειώνουμε πως ο καπετάνιος έγινε διεθνώς γνωστός όταν διαπιστώθηκε πως εκείνος οδήγησε το Concordia κοντά στο νησί Τζίλιο και προκάλεσε την πρόσκρουσή του στο βράχο, ενώ στη συνέχεια το εγκατέλειψε πριν από τους περίπου 4.200 επιβάτες και πλήρωμά του!

Ο Φραντσέσκο Σκετίνο δικάζεται στην Ιταλία για ανθρωποκτονία, πρόκληση ναυαγίου και εγκατάλειψη πλοίου και πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου στο Γκροσέτο στις 15 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

H Τουρκία αναστέλλει τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Peristeri News

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Leave a Comment