PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Απολογείται ο δράστης της επίθεσης με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης


Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 45χρονος δράστης της επίθεσης με τσεκούρι στην ΔΟΥ Κοζάνης, που τραυμάτισε σοβαρά τρεις υπαλλήλους της υπηρεσίας.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο συλληφθείς εισήλθε χθες στο κτήριο της ΔΟΥ και αφού έβγαλε ένα τσεκούρι από σακίδιο πλάτης που έφερε μαζί του, επιτέθηκε σε παρευρισκόμενους υπαλλήλους, τραυματίζοντας σοβαρά τρεις εξ αυτών, ενώ στην προσπάθειά της να διαφύγει τραυματίστηκε ελαφρά άλλη μια υπάλληλος.

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε αρχικά από υπαλλήλους της ΔΟΥ Κοζάνης και στη συνέχεια συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Οι αστυνομικές αρχές κατέσχεσαν το τσεκούρι και το σακίδιό του, εντός του οποίου βρέθηκαν μαχαίρι, εργαλείο ξυλογλυπτικής (σκαρπέλο) και μεταλλικός σουγιάς.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε ο συλληφθείς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναδιπλούμενο μαχαίρι, εργαλείο ξυλείας, πριόνι χειρός, δρεπάνι, μαχαίρι και σκεπάρνι.

Ψυχολόγοι για την υποστήριξη των υπαλλήλων της υπηρεσίας

Οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Κοζάνης είναι σοκαρισμένοι από το περιστατικό. Τα γραφεία της ΔΟΥ είναι σήμερα κλειστά ενώ μετά τις 11 π.μ. ξεκίνησε και η στάση εργασίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ).

Αργά χθες το απόγευμα ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής επισκέφθηκε το νοσοκομείο Κοζάνης όπου είχε ενημέρωση από τον διοικητή Στέργιο Γκανάτσιο για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών.

Ο κ. Πιτσιλής ενημέρωσε τον διοικητή του νοσοκομείου ότι τις επόμενες ημέρες κλιμάκιο ψυχολόγων θα βρεθεί στο νοσοκομείο Κοζάνης προκειμένου να παράσχει ψυχολογική υποστήριξη στους υπαλλήλους της ΔΟΥ Κοζάνης.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ επισκέφτηκε και το κτήριο της ΔΟΥ Κοζάνης περιηγήθηκε στους χώρους και ειδικά στο 2ο όροφο όπου εκτυλίχθηκε η επίθεση και το αιματηρό περιστατικό και στην συνέχεια μετέβη στο γραφείο του προϊσταμένου της υπηρεσίας όπου παρακολούθησε το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα καταγραφής που διαθέτει η υπηρεσία στο οποίο έχουν αποτυπωθεί όλες οι κινήσεις του δράστη, η επίθεση του στους υπαλλήλους της υπηρεσίας και η μάχη σώμα με σώμα με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας μέχρι την ακινητοποίηση του και εξουδετέρωσή του που έγινε με την βοήθεια υπαλλήλων της υπηρεσίας. Υπάλληλοι της υπηρεσίας που είδαν το βίντεο δήλωσαν ότι οι κινήσεις του δράστη εντός του κτηρίου δεν ήταν τυχαίες.

Στην σύσκεψη που ακολούθησε οι συνδικαλιστές και εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων της υπηρεσίας κατά την διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους και σύμφωνα με τους ίδιους ο κ. Πιτσιλής υποσχέθηκε ότι το επόμενο διάστημα η υπηρεσία θα εξετάσει αρχικά την εφαρμογή ορισμένων μέτρων στα κτίρια των οικονομικών υπηρεσιών που έχουν σχέση με τους πολίτες.

Στη ΜΕΘ δύο από τους τρεις τραυματίες

Στην επίθεση τραυματίστηκαν τρεις υπάλληλοι της ΔΟΥ, συγκεκριμένα δύο γυναίκες 47 και 67 ετών και ένας 56χρονος.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τις υγειονομικές αρχές, η 67χρονη νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με μηχανική υποστήριξη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά και έγινε εκτίμηση της κατάστασης της από γναθοχειρουργό και τον Σ. Διευθυντή της οφθαλμολογικής λόγω της βλάβης που υπέστη στο πρόσωπο.

Στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύεται και ο 56χρονος, μετά από χειρουργική επέμβαση λόγω κρανίοεγκεφαλικής κάκωσης και τραυματισμού από τέμνον όργανο. Είναι αιμοδυναμικα σταθερός με μηχανική υποστήριξη.

Η 47χρονη είναι σε σταθερή κατασταση και νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, κάταγμα κρανίου και ένα θλαστικό τραύμα στην πλάτη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά.

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Κικίλια

Από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των εφοριακών.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την οδύνη του για το περιστατικό και ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να μεταφέρει τη συμπαράστασή του στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment