Κοινωνία

Αποκολλήθηκε στέγαστρο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού

Κομμάτι πλεξιγκλάς από τη στέγη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καματερού αποκολλήθηκε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και κατέληξε στο γήπεδο του σχολικού συγκροτήματος.

Ευτυχώς την ώρα του συμβάντος οι μικροί μαθητές βρίσκονταν στις αίθουσες του σχολείου και έτσι δεν υπήρξε τραυματισμός.

Συνεργεία του Δήμου έχουν σπεύσει στο σημείο για να απομακρύνουν το στέγαστρο από πλεξιγκλάς, ενώ αναμένεται να διενεργηθεί και έρευνα για τις συνθήκες που προκάλεσαν την αποκόλληση του από τη στέγη.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Σήμερα Τετάρτη στις 8:20 το πρωί τμήμα πλαστικού (πολυκαρβονικού) σκέπαστρου το οποίο καλύπτει τον φωταγωγό αίθριου χώρου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού αποκολλήθηκε λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων.

Συνεργεία του Δήμου έφτασαν άμεσα στο σχολείο και ξεκίνησαν τις εργασίες απομάκρυνσης των σπασμένων τμημάτων του πλαστικού υλικού και γενικά αποκατάστασης του προβλήματος.

Από τον αρχικό έλεγχο του σκέπαστρου δεν προκύπτουν ενδείξεις προϋπάρχουσας φθοράς και η αποκόλληση οφείλεται σε σπάσιμο των βιδών στήριξης λόγω των ανέμων και πιθανού τοπικού στροβιλισμού.

Ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο περιστατικό που οφείλεται σε τοπικά ακραίο φαινόμενο και όχι σε φθορά υλικών, ο Δήμος τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης των κρατικών πιστώσεων για την συντήρηση των Σχολικών κτιρίων.

Γιατί η Αυτοδιοίκηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την καλύτερη συντήρηση και ασφαλή λειτουργία των σχολείων αλλά η ανεπάρκεια των διαθέσιμων από το κράτος πόρων δημιουργεί συνεχώς προβλήματα και καθυστερήσεις.

Related posts

Τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά με το αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου

Peristeri News

ΕΟΔΥ: 16.804 rapid test – 2.793 θετικά την Τετάρτη 3/8

Peristeri News

Ρεκόρ αφίξεων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου τον Ιούλιο

Peristeri News

Leave a Comment