PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αποκλειστική συνέντευξη: Ο Μητροπολίτης Περιστερίου μίλησε για όλα στο PeristeriNews (video)


Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο PeristeriNews.gr ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Περιστερίου, κ.κ. Χρυσόστομος.

Πρόκειται για μια από τις λιγοστές φορές που ο Δεσπότης της πόλης μας μιλάει στον τοπικό τύπο αναφέροντας μάλιστα αρκετές πτυχές από το ατελείωτο έργο της Μητρόπολης Περιστερίου.

Η συνέντευξη δεν περιορίστηκε όμως μόνο στα θέματα της Μητρόπολης αφού ο Σεβασμιότατος σχολίασε σημαντικά θέματα που αφορούν την Εκκλησία και την κοινωνία, λαμβάνοντας θέση σε πολλά ζητήματα.

Θρησκευτικά στα σχολεία

Αρχικά, τόνισε ότι η κατάργηση των Θρησκευτικών στα σχολεία είναι ανέφικτη γιατί αφενός είναι αντισυνταγματικό και αφετέρου έρχεται σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, όπου τα Θρησκευτικά είναι υποχρεωτικά. Επίσης, ανέφερε σε υψηλό τόνο πως όσοι εισηγούνται την κατάργηση των Θρησκευτικών δεν έχουν αντικειμενικούς σκοπούς.

Ανάμειξη κληρικών στη Πολιτική

Όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, ο Σεβασμιότατος σημείωσε ότι οι κληρικοί ως πολίτες της χώρας έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν τη γνώμη τους πάνω στα πολιτικά θέματα, ωστόσο δεν πρέπει να κομματικοποιούνται, διότι ο κληρικός, όπως υπογράμμισε, πρέπει να ενώνει τον λαό και όχι να τον διαχωρίζει.

Απομάκρυνση του κόσμου από την Εκκλησία

Σύμφωνα με τον κ.κ. Χρυσόστομο, η υπερκατανάλωση και η καταναλωτική κοινωνία, είχε οδηγήσει στη απομάκρυνση του κόσμου από την Εκκλησία. Λόγω όμως της κρίσης, υπήρξε επαναφορά του κόσμου στην εκκλησία. Για τους νέους, επεσήμανε πως είναι “θύματα” της ιδεολογίας των κομμάτων.

Πολιτικός όρκος βουλευτών

Ένα θέμα όπου ο Δεσπότης, υπογράμμισε τις 2 «όψεις του νομίσματος». Από τη μία οι βουλευτές, αναδεικνύουν τις πραγματικές τους πεποιθήσεις και δεν υποκρίνονται αλλά από την άλλη, ο Σεβασμιότατος θεωρεί ότι οφείλουν να σέβονται το Σύνταγμα, καθώς βάσει αυτού γίνονται βουλευτές. Επιπλέον, έδωσε παραδείγματα και από άλλες χώρες.

Κοινωνικό έργο Εκκλησίας και Μητρόπολης Περιστερίου

Σε μια εκτενή αναφορά με τοποθετήσεις για το κοινωνικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία στους ανήμπορους συμπολίτες μας αλλά και παρουσίαση του κοινωνικού έργου της Μητρόπολης Περιστερίου προχώρησε ο Μητροπολίτης Περιστερίου έπειτα από ερώτημα που του τέθηκε προς ενημέρωση των Περιστεριωτών.

Μήνυμα στη νεολαία και τον Περιστεριώτικο λαό

Κλείνοντας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Χρυσόστομος απέστειλε μήνυμα προς τη νεολαία και τους Περιστεριώτες, παρέχοντας τις συμβουλές του στην αντιμετώπιση της δύσκολης καθημερινότητας που διανύουμε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment