Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αποκλείει «κούρεμα» καταθέσεων στην παρούσα φάση ο Πάντοαν

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Το ενδεχόμενο «κουρέματος» καταθέσεων στις ιταλικές τράπεζες απέκλεισε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Rainews 24, στο πλαίσιο της συνόδου της G20.

Ο Ιταλός υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο «να καταστεί αναγκαία, στην φάση αυτή, προσφυγή σε κούρεμα καταθέσεων σε ό,τι αφορά τις ιταλικές τράπεζες».

Ο κ. Πάντοαν προσέθεσε ότι εδώ και καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «εποικοδομητικός διάλογος», σε ό,τι αφορά την ευελιξία που σχετίζεται με τη νομοθεσία για τραπεζικούς οργανισμούς.

«Το σύστημα των ιταλικών τραπεζών είναι στέρεο, αν και, φυσικά, εξέρχεται μιας μακράς ύφεσης η οποία κόστισε στην Ιταλία το 10% του ΑΕΠ της. Όλοι ξέρουμε ότι η χώρα μας έχει μια οικονομία η οποία βασίζεται στις πιστώσεις, κάτι που γίνεται αισθητό και στους ισολογισμούς των τραπεζών», πρόσθεσε ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί κερδίζουν Βουλή και Γερουσία

Peristerinews.gr Newsroom

Στις κάλπες οι Αμερικανοί για τις ενδιάμεσες εκλογές

Peristerinews.gr Newsroom

Ιλιάνα Γιότοβα: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλγαρίας

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment