PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Απογοητευμένοι οι πολίτες με το πολιτικό σύστημα



Σύμφωνα με έρευνα της Marc για το «Έθνος της Κυριακής», προβλέπουν αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού το 2013 σε ποσοστό 81,4%.

Απογοητευμένοι εμφανίζονται οι πολίτες από την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Σύμφωνα με έρευνα της Marc για το «Έθνος της Κυριακής», προβλέπουν αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού το 2013 σε ποσοστό 81,4%.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (54,5%) εμφανίζουν έντονη τάση αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος και επιθυμούν τη δημιουργία νέων κομμάτων. Μόνο το 6,4% θέλει να τοποθετηθούν πρωτοκλασάτα στελέχη των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση σε υπουργικούς θώκους, σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί ανασχηματισμός.

Την απαισιοδοξία του για το 2013 εκφράζει το 64,4%, καθώς σε σχετική ερώτηση απαντά ότι περιμένει δυσμενείς εξελίξεις το επόμενο έτος. Περισσότερο απαισιόδοξη για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις εμφανίζεται η ηλικιακή κατηγορία των 35-54 ετών (71,2%), ενώ το ίδιο αρνητικό κλίμα βιώνουν τόσο οι νέοι 18-24 ετών (60,1%) όσο και οι μεγαλύτερες ηλικίες των 55 ετών και άνω.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Peristeri News

Πέντε συλλήψεις για διακίνηση ηρωίνης – Κατασχέθηκαν 2,5 κιλά ναρκωτικών

Peristeri News

Περιστέρι: Τους έκλεψαν τα εργαλεία και έγιναν καπνός (vid)

Peristeri News

Leave a Comment