PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ


Ο θεσμός των απογευματινών χειρουργείων αναμένεται να καθιερωθεί στο ΕΣΥ με πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Ο θεσμός των απογευματινών χειρουργείων αναμένεται να καθιερωθεί στο ΕΣΥ με πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, τα νοσοκομεία θα κάνουν συμβάσεις με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες θα αναλαμβάνουν τα έξοδα αν οι ασθενείς έχουν ιδιωτική ασφάλεια. Η εκάστοτε χρέωση θα αφορά την πληρωμή του νοσοκομείου, του γιατρού και του υπόλοιπου νοσηλευτικού προσωπικού που θα εργάζεται.

Όπως είπε ο υπουργός, τα απογευματινά χειρουργεία θα αποτελέσουν ένα κομβικό μέτρο «για να αποσυμφορήσει τις μεγάλες αναμονές στα τακτικά πρωινά χειρουργεία».

«Σήμερα», τόνισε, «υπάρχουν περιπτώσεις όπου ένας ασθενής μπορεί να περιμένει και τρεις μήνες για να χειρουργηθεί. Όταν λοιπόν κάποιοι θα μπορέσουν να πάνε το απόγευμα είτε επειδή έχουν να πληρώσουν από την τσέπη τους είτε επειδή έχουν ιδιωτική ασφάλεια, αυτομάτως εκείνος ο οποίος δεν έχει και θα περίμενε τρεις μήνες, θα περιμένει δύο μήνες ή έναν μήνα».

ΟΕΝΓΕ: Ο Αδ. Γεωργιάδης αναθέτει στον Άδη να φροντίσει τους οικονομικά αδύναμους

Η εξαγγελία του κ. Γεωργιάδη προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της ΟΕΝΓΕ Δημήτρη Βαρνάβα, ο οποίος σημείωσε ότι «εκατοντάδες χειρουργικές αίθουσες στα νοσοκομεία της χώρας παραμένουν κλειστές από έλλειψη προσωπικού και υλικών».

Επίσης, ο κ. Βαρνάβας ανέφερε ότι υπάρχουν «πάνω από 3 εκατ. ανασφάλιστοι και άποροι που στερούνται τα στοιχειώδη για την καθημερινή τους επιβίωση» και διερωτήθηκε: «Πώς λοιπόν τα χειρουργεία που αντικειμενικά αδυνατούν να λειτουργήσουν το πρωί θα λειτουργούν το απόγευμα; Με ποιο προσωπικό και ποια υλικά;».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον υπουργό Υγείας, ο πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ του χρέωσε πως «προφανώς επιδιώκει να χειρουργούν τα νοσοκομεία μόνον όσους έχουν να πληρώσουν, αναθέτοντας στον Άδη να φροντίσει για τους οικονομικά αδύναμους».

«Οι νοσοκομειακοί γιατροί, έχοντας βαθειά συναίσθηση του όρκου που έδωσαν, δεν πρόκειται να γίνουν έμποροι, προκειμένου να ικανοποιήσουν τους απάνθρωπους και εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των τοκογλύφων δανειστών μας», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά

Peristeri News

Μεγαλοπρεπείς οι Επιτάφιοι στις εκκλησίες του Περιστερίου (photos)

Peristeri News

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Leave a Comment