PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αποφυλακίστηκε η Βίκυ Σταμάτη


Εκτός φυλακής από το μεσημέρι της Δευτέρας βρίσκεται η Βίκυ Σταμάτη, έχοντας μείνει μόνον για πέντε ημέρες στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα, μετά και την νέα απόφαση για φυλάκιση της.

Η κ. Σταμάτη αφέθηκε ελεύθερη λίγο πριν τις 16:00 το μεσημέρι, και αποχώρησε από την κεντρική είσοδο των φυλακών με ταξί που την περίμενε για να τη μεταφέρει σπίτι της.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Φραγκίσκο Ραγκούση, η Βίκυ Σταμάτη αποφυλακίστηκε καθώς είχε εκτίσει μέρος της ποινής της στην οποία συνυπολογίστηκαν και οι μέρες κράτησής της στο Δρομοκαΐτειο, που σύμφωνα με τον νόμο κάθε ημέρα μετρά για δύο.

Ως εκ τούτου, με βάση και τον νόμο Παρασκευόπουλου, αιτήθηκε και τελικά έγινε δεκτό το αίτημα για την αποφυλάκισή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σχετικά έγγραφα για την αποφυλάκιση της ήταν έτοιμα -από τη Γραμματεία του Κορυδαλλού και εστάλησαν με fax- από την Παρασκευή, ωστόσο δεν ήταν δυνατό τελικά να τηρηθούν οι απαιτούμενοι χρόνοι που θα της επέτρεπαν να βρεθεί σπίτι της νωρίτερα.

Εντός της ημέρας αναμένεται να αποφυλακιστεί και η κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, η οποία επίσης κρατείται μετά την καταδίκη της, σε ποινή κάθειρξης 8 ετών, στο σωφρονιστικό ίδρυμα Θήβας.

Ο Ακης Τζοχατζόπουλος -από τον οποίο έχει ζητήσει διαζύγιο η Βίκυ Σταμάτη- κρατείται στις φυλακές της Χαλκίδας.

Ελεύθερη η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου

Ελεύθερη είναι από σήμερα και η κόρη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, η οποία επίσης καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα σε ποινή κάθειρξης 8 ετών από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας για “ξέπλυμα”, αδίκημα το οποίο συνδέεται με τις αποκαλούμενες “χρυσές μίζες” από εξοπλιστικά προγράμματα.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου είχε οδηγηθεί στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα στη Θήβα την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου και μόλις σήμερα αποφυλακίστηκε καθώς έγινε δεκτή η αίτησή της για την υπό όρους απόλυσή της, με την αιτιολογία ότι πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment