PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου για το χαράτσι της ΔΕΗ



Θα παρέχει νομική προστασία σε όσους Χαϊδαριώτες πολίτες, με δική τους ευθύνη, δεν καταβάλλουν το τέλος των ακινήτων

Ο Δήμος Χαϊδαρίου ανακοινώνει την απόφαση που ελήφθη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 7-11-2011, για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων που το υπουργείο οικονομικών αποφάσισε να εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Αναλυτικά η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

Από το πρακτικό της 19ης/2011 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου

Αρ. αποφάσεως : 243

Περίληψη: «Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την στάση του Δήμου όσον αφορά το Τέλος Ακινήτων που επιβλήθηκε μέσω της Δ.Ε.Η.».

Στο Χαϊδάρι και στο Δημοτικό Κατάστημα σήμερα την 7η του μήνα Νοεμβρίου του έτους 2011 ημέρα της εβδομάδας Δευτέρα και ώρα 18:00 μ.μ. συνήλθε σε Τακτική Συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο κατόπιν της με αριθμ. πρωτ. 34185/03-11-2011 του Δήμου εγγράφου προσκλήσεως του Προέδρου, που επιδόθηκε σε κάθε μέλος στις 03-11-2011, καθώς και στον Δήμαρχο σύμφωνα με τo άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 και δημοσιεύτηκε στο Δημοτικό Κατάστημα.

Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι επί συνόλου τριάντα τριών (33) μελών βρέθηκαν παρόντα τριάντα δύο (32) μέλη ήτοι :

Π α ρ ό ν τ ε ς

1 Ε.Καμπόλη

10. Ε. Λιάπης

19.Ν.Παναγιωτάτος

28.Μ.Σελέκος

2 Α. Λυμπέρης

11.Δ.Χαντζή-Πανταζοπούλου

20.Ι.Θεοτοκάς

29.Β. Παντελάρος

Απών

3.Μ. Λιακόπουλος

12.Η. Περιμένης

21.Δ. Τσατσαμπάς

30.Ε.Γκούσκου

4 Ι. Κέντρης

13.Δ. Δούμουρα

22. Α. Μποζίκας

31. Κ.Βορέας

5.Ε. Τοκατλίδη

14.Α.Βουρλούμης

23.Κ. Φουρλής

32.Κ. Ασπρογέρακας

6.Φ. Θεοδωρακόπουλος

15.Λ. Γιαννακόπουλος

24.Α. Μπούτση

33.Κ. Φουντούλης

7 Σ. Μπαλοδήμας

16. Κ. Αδαμοπούλου

25.Μ. Γιαννάκος

8.Α. Θεοφίλης

17 Α. Πασπαλιάρης

26.Α. Πανόπουλος

9.Π. Καραβίτης

18.Φ. Μαραβέλιας

27.Σ. Βαρυτιμιάδης

Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Μαραβέλιας συμμετείχε στη συνεδρίαση.

Αφού άρχισε η συνεδρίαση ο Πρόεδρος ανακοινώνει ότι το θέμα αυτό σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 3852/2010 άρθρο 67 παρ. 7, δύναται το Δημοτικό Συμβούλιο να το θεωρήσει ως κατεπείγον, να το εγγράψει στην ημερήσια διάταξη με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και να αποφασίσει σχετικά με την ίδια πλειοψηφία. Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχτηκε το συγκεκριμένο θέμα ως κατεπείγον.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Μαραβέλιας εισηγούμενος το θέμα είπε τα εξής:

Οι δημότες Χαϊδαρίου, όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή μείωση του εισοδήματος τους. Συνταξιούχοι και νέοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, επαγγελματίες και εργαζόμενοι , υφίστανται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, ενώ από την άλλη μεριά η φοροδιαφυγή οργιάζει.

Οι πολίτες έχουν κληθεί να πληρώσουν μια σειρά από φόρους , τέλη και εισφορές, που δεν έχουν τελειωμό, ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις, μειώνονται συνεχώς.

Ως δημοτική αρχή Χαϊδαρίου, γινόμαστε μάρτυρες της άσχημης οικονομικής θέσης των δημοτών μας, που επιδεινώνεται καθημερινά.

Σε όλα αυτά προστίθεται και το Τέλος Ακινήτων, που επιβλήθηκε μέσω της ΔΕΗ, για να δώσει έτσι την χαριστική βολή στην ελληνική οικογένεια.

Πολλοί πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος, που σύμφωνα με τις εξαγγελίες θα σημάνει και την διακοπή της ηλεκτροδότησης σε εκατομμύρια νοικοκυριά. Όμως, το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό και δεν είναι δυνατόν να το στερούνται οι πολίτες.

Παράλληλα, ο Δήμος μας συνεργάζεται στενά τόσο με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, όσο και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Σε συνεργασία ,λοιπόν, με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών θα παρέχεται νομική προστασία σε όσους Χαϊδαριώτες πολίτες δεν καταβάλλουν το τέλος των ακινήτων, με δική τους ευθύνη.

Συγχρόνως, ο Ιατρικός Σύλλογος καταγγέλλει την ανάλγητη απόφαση του υπουργού Οικονομικών και επισημαίνοντας ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πάσχοντες από χρόνια νοσήματα χρησιμοποιούν φάρμακα, με αποτέλεσμα η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην οικία τους να επιδεινώσει την υγεία τους.

Συνειδητοποιώντας το τεράστιο αυτό κοινωνικό πρόβλημα, η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου, αποφάσισε να σταθεί αρωγός σε όσους συμπολίτες μας ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες ή αντιμετωπίζουν προβλήματα με γνώμονα αποκλειστικά ανθρωπιστικά και κοινωνικά κριτήρια.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο Δήμος μας, όπως δεσμεύθηκε ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο, θα σταθεί πλαϊ στον Δημότη, μέσα από το δίκτυο κοινωνικής προστασίας που του παρέχει (Κοινωνικά Συσσίτια, «Χαρισέ το», Δημοτικά πλυντήρια), αποδεικνύοντας έτσι έμπρακτα ότι βρίσκεται δίπλα του ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Με τα δεδομένα αυτά, καλείται το Σώμα να πάρει απόφαση πάνω στο θέμα αυτό.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Μαραβέλιας

Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος κάλεσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να αποφασίσουν σχετικά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του Δημάρχου, συζήτησε διεξοδικά το θέμα, για το οποίο και διατυπώθηκαν οι απόψεις των Δημοτικών Συμβούλων, όπως αναλυτικότερα αναγράφονται στα πρακτικά.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης «Πρώτα το Χαϊδάρι» δήλωσαν μέσω του Επικεφαλής τους κ. Τσατσαμπά Δ. ότι καταψηφίζουν, πρεσβεύοντας τις δικές τους απόψεις για το θέμα.

Επίσης, οι Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήλωσαν μέσω του Επικεφαλής τους κ. Σελέκου Μ. ότι καταψηφίζουν το θέμα, τονίζοντας ότι πρέπει να οδηγηθούμε στην καθολική άρνηση των πληρωμών του συνόλου των τελών και των εισφορών.

Συνεπώς, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης το Δημοτικό Συμβούλιο

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

κατά πλειοψηφία (22) υπέρ (10) κατά

Ότι ο Δήμος μας, θα σταθεί αρωγός σε όσους συμπολίτες μας ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με γνώμονα αποκλειστικά τα ανθρωπιστικά και κοινωνικά κριτήρια. Παράλληλα, θα σταθεί πλαϊ στον Δημότη, μέσα από το δίκτυο κοινωνικής προστασίας που του παρέχει (Κοινωνικά Συσσίτια, «Χαρισέ το», Δημοτικά πλυντήρια,) αποδεικνύοντας έτσι έμπρακτα ότι βρίσκεται δίπλα του ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Επιπροσθέτως, ο Δήμος μας σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών θα παρέχει νομική προστασία σε όσους Χαϊδαριώτες πολίτες, με δική τους ευθύνη, δεν καταβάλλουν το τέλος των ακινήτων.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

(Υπογραφή) (Υπογραφή) (Υπογραφές)

Ακριβές Αντίγραφο

Χαϊδάρι, 08-11-2011

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ

Για περισσότερες πληροφορίες οι Δημότες μπορούν να απευθύνονται στη Νομική υπηρεσία του Δήμου και συγκεκριμένα στον κ. Τρύφωνα Δάρα, στο τηλέφωνο 213 2047 341

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ξεκινούν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ιλίου

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: 76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Τι γίνεται με την αντιπυρική προστασία στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Leave a Comment