PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Αποφάσεις 21ης Συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου



Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε ομόφωνα την προώθηση ένταξης σημαντικών για την Αττική και τους πολίτες έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και αποχέτευσης ομβρίων υδάτων.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε ομόφωνα την προώθηση ένταξης σημαντικών για την Αττική και τους πολίτες έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής 2007 – 2013 (ΠΕΠ Αττικής), κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης της Τρίτης 10 Ιουλίου 2012.

Συγκεκριμένα, η πρώτη ομόφωνη απόφαση προώθησης ένταξης στον ΠΕΠ αφορά έργα που θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Ηλιούπολης και πρόκειται για:

  • «Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας των περιοχών της Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου – Αυγούστου 1998 / Αγωγοί αποχέτευσης ομβρίων κατάντη των αναβαθμών ανάσχεσης φερτών στην Ηλιούπολη, όσον αφορά στους βασικούς συλλεκτήριους αγωγούς Σ2 και Σ3» προϋπολογισμού 11.500.000,00 ΕΥΡΩ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)

Η δεύτερη ομόφωνη απόφαση αφορά έργα που θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Γλυφάδας και πρόκειται για:

  • «Αποχέτευση ομβρίων υδάτων Δήμου Γλυφάδας: Δευτερεύον δίκτυο περιοχής Ι», «Αποχέτευση ομβρίων υδάτων Δήμου Γλυφάδας: Δευτερεύον δίκτυο περιοχής ΙΙ», «Αποχέτευση ομβρίων υδάτων Δήμου Γλυφάδας: Δευτερεύον δίκτυο περιοχής ΙΙΙ» συνολικού προϋπολογισμού 3.562.496,84 ΕΥΡΩ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)

Την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Κ. Κόκκορης, και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης, κ. Γιώργος Χατζηδάκης, οι οποίοι ήταν παρόντες στην Συνεδρίαση και ευχαρίστησαν το Περιφερειακό Συμβούλιο και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, χαρακτηρίζοντας τα έργα «εξαιρετικής σημασίας για την προστασία των πολιτών από τις πλημμύρες».

Κατά τη διάρκεια της ίδιας Συνεδρίασης το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, προχώρησε στην κατά πλειοψηφία έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση των όρων της προγραμματικής σύμβασης δύο ακόμη έργων που θα υλοποιηθούν στους Δήμους Σαλαμίνας και Φυλής αντίστοιχα και πρόκειται για:

  • Έγκριση όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σαλαμίνας για την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση – Βελτίωση για την Οδική Ασφάλεια Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Δήμου Σαλαμίνας Ν. Αττικής» συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ΕΥΡΩ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με χρηματοδότηση από πόρους του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας.
  • Έγκριση όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Φυλής για το έργο «Αποπληρωμή Μελετών Βρεφονηπιακού Σταθμού στο ΟΤ 235Α στην περιοχή Δροσούπολης του Δήμου Φυλής & Βρεφονηπιακού Σταθμού στο ΟΤ 1392Α στην περιοχή Αγίου Νικολάου του Δήμου Φυλής» προϋπολογισμού 388.100,00 ΕΥΡΩ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Ο Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης ήταν παρών στην Συνεδρίαση, ευχαρίστησε το Σώμα για την αποδοχή της σύμβασης, χαρακτήρισε τους δύο βρεφονηπιακούς σταθμούς αναγκαίους για την περιοχή και έδωσε διευκρινιστικές απαντήσεις στα ερωτήματα των Περιφερειακών Συμβούλων σχετικά με το κόστος των μελετών.

Επίσης, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έγκριση σκοπιμότητας και την έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Βύρωνα για το έργο:

  • «Πρότυπο Βιοκλιματικό Κολυμβητήριο – Περιβαλλοντική και Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου Δήμου Βύρωνα» συνολικού προϋπολογισμού 13.494.280,12 ΕΥΡΩ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) εκ των οποίων η χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής ανέρχεται σε 4.494.280 ΕΥΡΩ.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα, κ. Ν. Χαρδαλιάς, χαιρέτισε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου χαρακτηρίζοντας το έργο «έργο πνοής με σημαντικό κοινωνικό και αθλητικό χαρακτήρα», ενώ έδωσε τις απαραίτητες διευκρινιστικές πληροφορίες αναφορικά με τη σκοπιμότητα , τις μελέτες ,το κόστος και τους τρόπους χρηματοδότησης του έργου.

Στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παρέστη και ο βουλευτής των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» στην Περιφέρεια Αττικής, Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, και στο Σώμα, εξέφρασε την πίστη του στη δύναμη των Περιφερειακών Συμβουλίων, λέγοντας ότι αυτά «μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα, ώστε να αλλάξει επιτέλους η νοοτροπία για τα προβλήματα που είναι έξω από την Κεντρική Διοίκηση. Θα έπρεπε όλοι οι βουλευτές να παρακολουθούν τις Συνεδριάσεις σας».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ευχαρίστησε τον κ. Π. Χαϊκάλη, και συμμεριζόμενος την άποψή του, επεσήμανε ότι οι Συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι ανοιχτές για όλους και κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης δήλωσε:

«Ξεπερνώντας γραφειοκρατικές εμπλοκές και δυστοκίες και έχοντας πάντα ως βασική προϋπόθεση την κατάθεση ώριμων μελετών από τους Δήμους, αποδεικνύουμε σε καθημερινή βάση την πρόθεσή μας να χρηματοδοτήσουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, σημαντικά έργα υποδομών, χρήσιμα για τους πολίτες, είτε από ιδίους πόρους – το πλεόνασμα από την επί σειρά ετών ορθή οικονομική μας διαχείριση μας δίνει αυτή τη δυνατότητα – είτε εντάσσοντάς τα στο ΕΣΠΑ.

Θέλω, όμως, να ξεκαθαρίσω ότι η παρουσία των εκπροσώπων των Δήμων, όταν εξετάζουμε την ένταξη ή την προγραμματική σύμβαση ενός έργου, είναι απολύτων απαραίτητη, ώστε να διασφαλίζονται όχι μόνο η πλήρης ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και η νομιμότητα και η διαφάνεια των αποφάσεών του».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

ΕΔΣΝΑ: Ορίστηκε η νέα Εκτελεστική Επιτροπή

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: 4.25 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας και την αντιμετώπιση εξαρτησιογόνων ουσιών

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Τα πάρκα της Μητροπολιτικής Αττικής θα επιστρέψουν στους πολίτες

Peristeri News

Leave a Comment