PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Απόδραση από το ΟΑΚΑ με μεγάλο Λάζαρο


Η χρυσή αλλαγή του Κάναντι, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έδωσε με κεφαλιά – «οβίδα» στο 88’ μία σπουδαία νίκη στον Ατρόμητο απέναντι στον Παναθηναϊκό, μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να παίξει γρήγορα και με κάθετο ποδόσφαιρο, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τρόπο να διασπάσει την καλά στημένη άμυνα του Ατρομήτου, ο οποίος δεν απείλησε ιδιαίτερα, μην έχοντας δημιουργία.

Οι παίκτες της ομάδας μας έκλειναν τους χώρους και χάρη στην πίεσή τους ψηλά, πήραν την κατοχή της μπάλας ενώ «έσβησαν» τις όποιες επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ τους. Με μοναδική εξαίρεση μια κάθετη του Κουρμπέλη για τον Σαβιέρ, ο οποίος όμως άνοιξε το κοντρόλ, στο 7’, δίνοντας την ευκαιρία στον Γιαννιώτη να μπλοκάρει.

Ένα λεπτό μετά, ο Μανούσος -που μαζί με τον Γκάλο ήταν οι κύριοι εκφραστές των όποιων επιθετικών ενεργειών των Περιστεριωτών- βγήκε με καλές προϋποθέσεις στην αντεπίθεση, αλλά σπατάλησε την ευκαιρία για κάτι καλό, σουτάροντας εντελώς άστοχα.

Γενικώς, οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν, μην έχοντας δημιουργία. Έτσι, δεν υπήρχαν φάσεις στο πρώτο μέρος, μέχρι το 30′, όταν ο Σαβιέρ, για τον ΠΑΟ, ξεκίνησε από την μεσαία γραμμή, έφτασε με ωραία ενέργεια στην περιοχή του Ατρόμητου, έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Γιαννιώτη.

Στο 37ο λεπτό, ο Ατρόμητος κινδύνεψε εκ νέου όταν ο Χατζηγιοβάνης μπήκε στην περιοχή από πλάγια κι αριστερά, αλλά σούταρε μάλλον βιαστικά κι ενώ είχε δίπλα του τον Μακέντα, με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει εν τέλει ψηλά άουτ.

Τελικά, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες, χωρίς σκορ, με τα στατιστικά τους να είναι 4-1 οι τελικές, 1-0 οι προσπάθειες στην εστία, 2-1 τα κόρνερ και 55%-45% η κατοχή της μπάλας.

Στην επανάληψη, η ομάδα μας μπήκε πολύ καλύτερα και είναι χαρακτηριστικό πως στα πρώτα δέκα λεπτά έκανε διπλάσιες φάσεις από ότι συνολικά στα 45′ που προηγήθηκαν και μάλιστα μέσα σε ένα πεντάλεπτο!

Αν και αμαρκάριστος, στο 48ο λεπτό, ο Κωτσόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ από μια… πονηρή εκτέλεση κόρνερ του Ούμπιδες στο 53’, η μπάλα βρήκε στο πρώτο δοκάρι και στη συνέχεια απομακρύνθηκε, με το 0-0 να μην αλλάζει!

Το γκολ που έμελλε να κρίνει τον νικητή ήρθε χάρη σε δύο παίκτες που πέρασαν στο ματς ως αλλαγή από την πλευρά του Νταμίρ Κάναντι, με τον Ενσικουλού να σεντράρει και τον Χριστοδουλόπουλο να νικάει εκπληκτικά στον αέρα Σάντσες και Διούδη, με καρφωτή κεφαλιά στο 88’, αλλά να μην το πανηγυρίζει ως ένδειξη σεβασμού.

Έτσι, ο Ατρόμητος «έσπασε» την κακή παράδοση που είχε σε ΟΑΚΑ και Λεωφόρο κι έφυγε με το «διπλό» στις αποσκευές του για πρώτη φορά μετά από το 2013, αφού στα εναπομείναντα λεπτά δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδη, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Ζαγαρίτης, Χατζηγιοβάνης, Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Σαβιέρ (61’ Αϊτόρ), Καρλίτος, Μακέντα (61’ Καμπετσής).

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Γκάλο, Γούτας, Γκαλβάο, Κιβρακίδης, Μανούσος, Ούμπιδες (82’ Χαρίσης), Σάλομον (82’ Μπουσούλατζιτς), Αγκάγιεφ (59’ Χριστοδουλόπουλος), Κωτσόπουλος (82’ Μουνίθ), Μάτιτς (67’ Ενσικουλού).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Ατρόμητου στα playouts

Peristeri News

Δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό το Περιστέρι (vid)

Peristeri News

Έφυγε με το βαθμό από τα Γιάννενα ο Ατρόμητος

Peristeri News

Leave a Comment