PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αποδοκιμασίες κατά του Ανδ. Ξανθού στο Ηράκλειο


(φωτογραφία αρχείου) Με αποδοκιμασίες από εργαζομένους στον τομέα της Υγείας, αλλά και από συνταξιούχους, έγινε δεκτός στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Οι εργαζόμενοι κρατούσαν πανό και φώναξαν συνθήματα, καταγγέλλοντας σε υψηλούς τόνους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Σε δήλωσή του, ο κ. Ξανθός χαρακτήρισε «δικαιολογημένη και ενδεχομένως αναμενόμενη» την κοινωνική διαμαρτυρία αυτήν την περίοδο στη χώρα. «Δεν έχουμε αλλεργία απέναντι στην κοινωνική διαμαρτυρία, ούτε αλλεργία απέναντι στον κόσμο που αγωνίζεται και διεκδικεί. Πιστεύω ότι σήμερα έχουμε την ωριμότητα όλοι σε μία δύσκολη φάση και για την χώρα και για την κοινωνία, να αναζητούμε διαύλους συνεννόησης και επικοινωνίας. Τα προβλήματα υπάρχουν είναι γνωστά, καλώς αναδεικνύονται. Τα σωματεία διεκδικούν. Η πολιτική ηγεσία οφείλει να ακούει, να διαλέγεται. Γι΄ αυτό έχουμε έρθει σήμερα εδώ», είπε ο υπουργός Υγείας.

Συνεχίζοντας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχει περιθώριο γόνιμου και πολιτισμένου διαλόγου. «Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη κάποιων να δημιουργήσουν εικόνες αποδοκιμασίας και να δημιουργήσουν πολιτικό γεγονός και μία εικόνα που υποτίθεται οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Εμείς είμαστε άνθρωποι της δημόσιας περίθαλψης. Εγώ σε αυτό το νοσοκομείο έχω κάνει ειδικότητα. Έχουμε γνωστούς, φίλους. Έχουμε δουλέψει μαζί και έχουμε αγωνιστεί μαζί για να υπάρχει αξιοπρέπεια στην περίθαλψη στη χώρας μας. Αυτό είναι το ζητούμενο και νομίζω θα προχωρήσουμε αταλάντευτα σε αυτό», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment