PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αποδοκιμασίες κατά της πολιτικής ηγεσίας στον Αγιασμό των Υδάτων (v)


Από συνθήματα κατά της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας συνοδεύτηκαν οι τελετές Αγιασμού των Υδάτων στην Αθήνα, τον Πειραιά αλλά και τη Χαλκίδα, όπου παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Από συνθήματα κατά της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας συνοδεύτηκαν οι τελετές Αγιασμού των Υδάτων στην Αθήνα, τον Πειραιά αλλά και τη Χαλκίδα, όπου παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Στη Χαλκίδα συνθήματα κατά της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας συνοδεύτηκε η τελετή καθαγιασμού των υδάτων στη Χαλκίδα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του υπουργού Εσωτερικών, Αναστάσιου Γιαννίτση.

Πολίτες που παρακολουθούσαν την τελετή άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας κατά των μέτρων λιτότητας, αλλά και κατά της ανεργίας που πλήττει τους κατοίκους της Χαλκίδας.

Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και οι άλλοι επίσημοι που παραβρέθηκαν στην τελετή αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Στη Θεσσαλονίκη η τελετή του αγιασμού των υδάτων έγινε αμέσως μετά τη θεία λειτουργία στην Παλιά Παραλία.

Τα μοναδικά μέλη του κοινοβουλίου που βρέθηκαν στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο Θερμαϊκό κόλπο ήταν ο υφυπουργός υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Άγγελος Κολοκοτρώνης.

Λίγα λεπτα μετά τη λήξη της τελετής και ενώ οι πολιτικοί εκπρόσωποι αποχωρούσαν ακούστηκαν φωνές διαμαρτυρίας από το πλήθος. Εκείνη την ώρα περπατούσε ο Γιάννης Μαγκριώτης ωστόσο τα γιουχαΐσματα και οι ύβρεις απευθύνονταν συνολικά στους πολιτικούς.

Στο επίκεντρο του εορτασμού των Θεοφανίων βρέθηκε και φέτος το λιμάνι του Πειραιά, όπου ο Αγιασμός των Υδάτων πραγματοποιήθηκε χοροσταντούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, με τη ρίψη του Τίμιου Σταυρού στη θάλασσα, ανάμεσα στα ναρκαλιευτικά «Καλυψώ», «Ευ. Νίκη» και «Καλυστώ».

Άνδρες του Σώματος Ελλήνων Βατραχανθρώπων βούτηξαν στη θάλασσα και ανέσυραν τον σταυρό.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος και βουλευτές όλων των κομμάτων.

Στις δηλώσεις του μετά το πέρας της τελετής ο Αντ.Σαμαράς ευχήθηκε «χρόνια πολλά σε όλους, να είμαστε μονοιασμένοι, να αντέξουμε στα δύσκολα και με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε».

Παρόντες στην τελετή ήταν και πρώην εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Δραπετσώνας, οι αποδοκίμασαν την κυβερνητική πολιτική, ζητώντας μέτρα κατά της ανεργίας.

Στην πύλη του λιμανιού προκλήθηκε μικρή ένταση, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις απαγόρευσαν σε πιστούς να μπουν για να παρακολουθήσουν την τελετή. Η κατάσταση στη συνέχεια εξομαλύνθηκε, με τους αστυνομικούς να ανοίγουν τις πύλες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, επιτρέποντας σε ομάδες πιστών να παρακολουθήσουν την τελετή.

Στην Αθήνα η τελετή Αγιασμού των Υδάτων έγινε στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι, παρουσία του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου και των βουλευτών Μιχάλη Καρχιμάκη, Προκόπη Παυλόπουλου, Όλγας Κεφαλογιάννη και Θανάση Πλεύρη, που αποδοκιμάστηκαν από συγκεντρωμένους πολίτες.

Αίσθηση προκάλεσαν τα δρακόντεια μέτρα που έλαβε η αστυνομία στην περιοχή του Κολωνακίου, προς αποφυγή επεισοδίων.

«Εύχομαι σε τέσσερις μήνες η Ελλάδα να έχει κατοχυρώσει τη θέση της στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μία δύσκολη εποχή, σε μία περιοχή που φλέγεται. Έχουμε εμπιστοσύνη πως μπορούμε να αλλάξουμε τον ρου των γεγονότων» δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου.

«Περάσαμε μία δύσκολη χρονιά και η νέα χρονιά θα έχει δυσκολίες. Πρέπει να σταθούμε όρθιοι, με αξιοπρέπεια. Ευθύνη μας είναι να στηρίξουμε τον λαό της Αθήνας και της χώρας με σοβαρότητα. Το πρόβλημα είναι εθνικής εμβέλειας και πρέπει να γίνει εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπισή του» τόνισε ο Γ.Καμίνης.

«Το Άγιο Πνεύμα θα φωτίσει όλο τον κόσμο. Ιδιαιτέρως όμως, όλους εκείνους που καλούνται να πάρουν μεγάλες αποφάσεις για το αύριο της Ελλάδος. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης ο οποίος παρέστη στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Αρκαδία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment