PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αποχώρησε από τους Ενεργούς Πολίτες Περιστερίου ο Δ. Σαντής


Ο διαμερισματικός σύμβουλος 1ου διαμερίσματος ανακόινωσε την αποχώρησή του από την παράταξη Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Οι «Ενεργοί Πολίτες» απομακρύνονται από τις προγραμματικές τους αρχές και τις ανάγκες των πολιτών …δεν θα τους ακολουθήσω!

Μετά από πολλά χρόνια συμμετοχής-ιδρυτικό μέλος της άλλωστε- στην παράταξη των «Ενεργών Πολιτών» («Ανάπλαση» πιο παλιά), βρίσκομαι στη δύσκολη αλλά και στενάχωρη θέση να αποχωρήσω από μέλος της.

Οι λόγοι της αποχώρησης μου έχουν να κάνουν με την  αλλαγή του πολιτικού προσανατολισμού της παράταξης.

Η παράταξη μας από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής των μνημονίων στη πατρίδα μας πήρε καθαρή αντιμνημονιακή θέση, κατάγγειλε τις κυβερνήσεις των μνημονίων και πάλευε να αποκαλύπτει , να δρα και να αγωνίζεται ενάντια στις συνέπειες  τους.

Το τελευταίο χρόνο με ευθύνη της πλειοψηφίας του συντονιστικού της ενώ στα λόγια υποτίθεται ότι δεν έχει αλλάξει η αντιμνημονιακή της πολιτική «κλείνει επί της ουσία τα μάτια» σε όσα διαδραματίζονται τόσο στο γενικό πολιτικό επίπεδο  όσο όμως και στα θέματα Αυτοδιοίκησης.

Οι Πολίτες άνδρες και γυναίκες του Περιστερίου και ιδιαίτερα τα χαμηλότερα στρώματα της Πόλης, δέχονται μια φοβερή φοροληστρική επιδρομή τη στιγμή που η ανεργία όχι μόνο δε μειώνεται αλλά αυξάνεται, οι συντάξεις πετσοκόβονται, νοσοκομεία, σχολεία και όλες οι δημόσιες κοινωνικές δομές, οδηγούνται σε μαρασμό. Οι πλειστηριασμοί στις περιουσίες συμπολιτών μας  συνεχίζονται (κάθε Τετάρτη  στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου), χωρίς ούτε η Δημοτική Αρχή ούτε η πλειοψηφία της Δημοτικής μας παράταξης να αντιδρούν.

Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας που προωθούνται και στο Δήμο μας είναι το «χρυσωμένο χάπι» στη φτώχεια και την ανεργία. Με τις μνημονιακές δεσμεύσεις απαγορεύονται οι προσλήψεις και έτσι οργανωμένες υπηρεσίες του Δήμου όπως η καθαριότητα, το πράσινο, ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός, η κοινωνική πολιτική οδηγούνται στην απαξίωση και αύριο στην ιδιωτικοποίηση.

Ενώ τα χρήματα που δίνονται στους Δήμους συνεχώς μειώνονται και οι αντιλαϊκοί προϋπολογισμοί υλοποιούνται με τη σφραγίδα του Παρατηρητηρίου, στο Δήμο Περιστερίου πανηγυρίζουν «γιατί ευημερούν οι αριθμοί» και ας πεινάνε οι άνθρωποι, ας κλείνουν ή υπολειτουργούν τα δημόσια ιατρεία στις γειτονιές του Περιστερίου, ας αυξάνονται οι φτωχοί, ας κλείνουν τα καταστήματα της πόλης, οι ανασφάλιστοι, τα παιδιά που πεινάνε !

-Μια ματιά να ρίξει κανείς  στη διακήρυξη μας του Νοέμβρη του 2013, θα διαπιστώσει πως άλλα λέγαμε και άλλα κάνουμε τώρα. Ιδιαίτερα στα θέματα της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης όχι μόνο δεν πρωτοστατούμε ώστε να ανατραπεί το δυσμενές μνημονιακό τοπίο, να καταργηθεί ο Καλλικράτης, αλλά έχουμε αναθέσει στην μνημονιακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αν και όποτε θελήσει,  να δρομολογήσει κάποιες αλλαγές στο νόμο Καλλικράτη αν και όπως του επιτρέψουν οι δανειστές.

-Στη διακήρυξη  μας επίσης κάνουμε λόγο για την ανατροπή της ιδιωτικοποίησης κρίσιμων κοινωνικών και αναπτυξιακών τομέων όπως τα απορρίμματα  και σήμερα γινόμαστε μάρτυρες του ξηλώματος του εθνικού σχεδιασμού για την διαχείριση των απορριμμάτων αφού θα συνεχιστεί το θάψιμο τους στη Φυλή, σε βάρος των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας, δε γίνονται χρήματα για τα τοπικά  σχέδια διαχείρισης  στους Δήμους και όσα δίνονται προσανατολίζονται για τις συμβάσεις Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα ,δηλαδή στους εθνικούς εργολάβους.
Είναι προφανές ότι η πλειοψηφία του συντονιστικού των Ενεργών Πολιτών στο βωμό της κομματικής σκοπιμότητας θυσιάζει την ίδια την παράταξη με τη μετατροπή της σε όργανο μιας μνημονιακής κυβέρνησης ( η οποία θα έχει την τύχη και των προηγούμενων) με κερδισμένο το σημερινό Δήμαρχο Παχατουρίδη ο οποίος είναι κατ’ εξοχήν εφαρμοστής αυτών των Πολιτικών.

Οι περιστεριώτες σήμερα έχουν ανάγκη από νέα  δυναμική προσπάθεια στα δημοτικά πράγματα που σκοπό θα έχει όχι απλά να υπερασπιστεί  ότι έχει απομείνει από το δημόσιο χώρο, με συμμετοχή κυρίως των νέων ανθρώπων  στα δημοτικά δρώμενα που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική και «δεν μασάνε» στο life style και την διαχείριση των δημοτικών ζητημάτων από τη Δημοτική Αρχή του Παχατουρίδη που έτσι και αλλιώς δείχνει να «χάνει τη μπάλα».

Προσωπικά είμαι διατεθειμένος να συμβάλω με τις όποιες δυνάμεις έχω, ώστε το συντομότερο δυνατό να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη συγκρότηση ενός νέου δημοτικού εγχειρήματος με δικτύωση σε όλες τις γειτονιές της πόλης, που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες των δημοτών της πόλης μας!

Μέχρι τότε θα συνεχίσω την προσπάθειά μου μέσα από το συμβούλιο του Πρώτου Διαμερίσματος του οποίου είμαι εκλεγμένος Σύμβουλος.

Σαντής Δημήτρης
Διαμερισματικός Σύμβουλος Πρώτου Διαμερίσματος

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment